Дромомания

Нинбо – представен с флашмоб на бойни изкуства

Централният бизнес район в Нинбо
Централният бизнес район в Нинбо

Китайският град се мести в София и Варна

Ивета Балевска

Езерото Дон циен
Езерото Дон циен

Нинбо, китайският град, ще бъде представен с Флашмоб-изпълнения на китайски бойни изкуства, атрактивни събития, организирани от  Китайския културен център в София. С подкрепата на Столичната община и Министерството на туризма, заедно с Дирекция „Култура, туризъм, радио и телевизия” на китайското селище слагат началото на Дните на китайската култура и туризъм (акцент Нинбо).   От 19 до 26 септември т.г. в София и Варна.

Разнообразните събития започват на 19 септември /четвъртък/, в 18:00 ч., със спектакъл на открито под мотото „Да опознаем Нинбо” на сценатапред Театър Азарян -. НДК.

”Флашмоб-изпълнения” на китайски бойни изкуства ще представят защитената от ЮНЕСКО школа от Нинбо- Нейдзяцюен, музикални изпълнения на типични китайски инструменти ще звучат под пръстите на дамски музикален състав.

А любителите на китайски специалитети ще могат да дегустират характерни за Нинбо деликатеси.

Желаещите ще могат да се научат да свирят на  китайски инструменти и да видят характерни за Нинбо облекла. Ще има и други подаръци и изненади, свързани с културните и туристически забележителности на китайския град с най-голямото пристанище в света.

Още любопитни случки на https://travelwithmagi.wordpress.com
Район Сандзянкоу
Район Сандзянкоу

На следващия ден – 20 септември /петък/,  от 14:00 ч. в  Китайския културен център ще се състои културна и туристическа презентация на Нинбо, с участието на китайски и български туристически агенции.

По време на презентацията ще бъдат представени културното наследство на Нинбо, животът на местните хора и най-популярните туристически маршрути в града.

Събитието ще бъде открито от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, заместник-председателя на Общинското събрание на народните представители на Нинбо Уън Лумин и посланика на КНР Н.Пр. Дун Сюедзюн.

Риболовното пристанище Шъпу
Риболовното пристанище Шъпу

Над 30 от най-известните китайски и български  туристически компании ще дискутират възможностите за сътрудничество в областта на културния туризъм и посещенията в двете страни. За пръв път ще се представи и

проектът “Китайски туристи на посещение в България”.

По същото време в Центъра ще  бъде представена изложбата „Спокойствие и съвършенство”, в която ще видим 50 завладяващи с изработката си ветрила и други творби на прочути съвременни автори.

Панорама от град Нинбо
Панорама от град Нинбо

По-рано  същия ден /20 септември, петък/ в  10:30 ч.  в сградата на  Народното събрание ще бъде открита изложбата “Съзерцание и диалог”, посветена на 70-годишнината  от установяване на дипломатическите отношения между България и Китай.

Изложбата ще представи над 100 картини, рисувани от 13 български и китайски художници. Творбите са създадени по време на участието им в едномесечен пленер в двете страни на тема “Културното наследство на България и Китай”. На откриването ще присъстват български депутати и висши представители на общината на град Нинбо.

В рамките на Дните, на 21 септември /събота/, Варна ще бъде домакин на събития, посветени на 15-годишнината от  побратимяването между Варна и Нинбо, под мотото „Открий Нинбо”.

Храмът Тиен-тон
Храмът Тиен-тон

При Слънчевия часовник на входа на  Морската градина, ще има демонстрации на китайско бойно изкуство, танци и изпълнения на традиционни китайски музикални инструменти.

Ще има томбола с различни награди.

Специална игра-състезание по бягане /обиколка на Морската градина/, от 9:00 до 11:00 ч., ще зарадва малки и големи жители и гости на Варна. А победителят ще спечели пътуване до Нинбо.

Още екзотични четива на https://magdalenagigova.blogspot.com/

Снимки Китайски културен център в София

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *