Дромомания

Болката е сигнал за тревога, подаден от тялото

Светлана Поченкова - откраднат кадър от сеанс срещу болката
Светлана Поченкова – откраднат кадър от сеанс срещу болката

Световно признатият руски остеопат Светлана Поченкова на 12 октомври започва мастерклас по „Постизометрична мускулна релаксация” у нас

Болката, това е сигнал за тревога, подаден от вашето тяло, казва Светлана Поченкова – основател и ректор на Института по естетична медицина. Тя пристига у нас в началото на октомври по покана на Европейския ТСР център.

Прочутият остеопат ще проведе обучителен семинар по нашумелите в целия свят мануални техники за

лекуване, възстановяване и поддържане на двигателна, мускулна и цялостна телесна кондиция.

Тя ще бъде лектор и треньор и в двата мастеркласа, които вече преливат от желаещи да усвоят новите знания.

Шармантната и харизматична дама е преминала обучения и практики в редица страни, сред които Китай, Полша, Франция.

Получените знания и опит й дават възможност да изгради успешна кариера в рефлексо- и мануалните терапии и остеопатията, на които е посветила 20 години от живота си. Преди 6 години Светлана Поченкова основава и

Института по естетична медицина в Москва

Някои от първите му курсисти вече са преподаватели и лектори в същото учебно заведение, както и по целия свят.

В Института по естетична медицина се практикуват и преподават най-ефективните техники, систематизирани и превърнати в ефективен курс за профилактика и лечение на редица проблемни заболявания.

Светлана Поченкова се бори срещу болката комплексно
Светлана Поченкова се бори срещу болката комплексно

Светлана Поченкова сподели основните си принципи:  „Терминът медицина идва от латинското словосъчетание ars medicina – лечебно изкуство.

Моите студенти са специалисти по възстановителна медицина, масажисти, козметолози, т.е. хора, отговорни за здравето и красотата на човека. С други думи – хора на лечебното изкуство.

Моите принципи  „Красота чрез здраве“ и „Човекът е единно цяло“ са онзи стимул, който стана причина да създам авторските си семинари. Като правило те са не толкова теоретични знания, колкото

огромен практически опит за лечение с ръце.  Това изкуство искам да споделя с моите ученици.

Още Хипократ е казал „Болестта като такава не съществува, трябва да излекуваме самият човек“. Той също така твърди „Винаги трябва да търсим пичинана и дори причината за причината“. Т.е. ако в един орган възникват изменения, това задължително ще предизвика изменения в други органи и системи. Та нали човекът е единно цяло!

Човекът чувства болка. Това и сигнал за тревога, подаден от вашето тяло. Не бива да казвате, че ви боли отделен орган – глава, кръст, коляно… Не,боли ви тялото в тази област. То се жалва, моли да разбере. А ние му даваме хапче и мислим, че сме решили проблема. Т.е., използвайки лекарството, ние намаляваме болката, но не виждаме причината.

Целта на моето лечение винаги е била да се отстрани причината, предизвикваща болестта и да активизирам защитните сили на организма.

Създавайки Института по естетична медицина в Москва, аз започнах да предавам на студентите си своя практически опит, своите принципи, своя подход във възстановителната медицина и козметология.

Искам моите ученици да станат истински професионалисти,

да умеят да „слушат“ организма и да помагат на хората да стават здрави, красиви и успели.

Светлана Поченкова на база на дългогодишния си опит прилага методи от висцерална терапия, постизометрична релаксация на мускулите, масаж Гуаша, хирудотерапия.

От 12 октомври у нас започва Мастъркласът по „Постизометрична мускулна релаксация”. На въпроса що за метод е това, дамата отговори: „Постизометричната мускулна релаксация е изключително популярен метод в рехабилитацията и спортната рехабилитация, който успешно се справя с релаксацията и удължаването на скъсените мускули.“

Попитахме, модерната терапевтка и за т.нар. Висцерална терапия, която ще представи на 15 октомври. Авторитетната преподавателка, организирала мастъркласа обясни: “ Висцеларната терапия е съвременен, набиращ все по-голяма популярност метод за лечение и корекция на вътрешните органи.

В основата на тази терапия стои идеята, че позицията на вътрешните органи се променя с фазите на дишането и естествените движения на тялото.

Висцералната терапия цели отстраняването на редица заболявания чрез определени тактилни методи и техники на въздействие“. Техниките, на които Светлана Поченкова ще посвети четирите пълни дни обучения през месец октомври в София оказват не само естетично въздействие. Те благотворно повлияват тонуса на организма. Те имат и ярко изразен лечебен ефект, особено когато се прилагат комплексно.

Още здравословни теми на https://magdalenagigova.blogspot.com/
Please follow and like us:

One thought on “Болката е сигнал за тревога, подаден от тялото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *