Дромомания

Николина Чакърдъкова повежда хорото на „Сините камъни“

Николина Чакърдъкова повежда хорото на „Сините камъни“
Николина Чакърдъкова повежда хорото на „Сините камъни“

На 22 септември стотици любители на народните традиции ще се хванат на хорото, а други няма да пропуснат да пробват юначеството си на любимия атракцион „Въжеландия“

"Въжеландия" в комплекс "Сините камъни"
„Въжеландия“ в комплекс „Сините камъни“

„Сините камъни“, спортно-туристически комплекс в приказно красивият парк Карандила, отново става център на българщината на Деня на независимостта. На 22 септември от 12 часа на сцената там ще стартира поредния фолклорен маратон. Дошлите на фолклорната фиеста ще чуят най-обичаните народни песни в изпълнение на обичаната изпълнителка Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Мало и голямо ще се хване на хорото и ще аплодира изпълненията на Ансамбъла за песни и танци – Сливен и на състава за песни и танци „Пъстра броеница“ към читалище „Искра“ – село Крушаре в това прекрасно място, превърнало се в притегателен център за жителите на града на Стоте воеводи – Сливен.

Хоро се вие в "Сините камъни"
Хоро се вие в „Сините камъни“

Няма народен празник без ухание на хубава

домашна пита с шарена сол и вкусните сладки на баба,

които всеки може да си купи в местната пекарна. В бутиковата винарна пък могат да полеят празника с класни пенливи вина както от България ,така и от Испания.

И докато стотиците любители на народните традиции ще се хванат на хорото, то други няма да пропуснат да пробват юначеството си на любимия атракцион „Въжеландия“, който бе открит в началото на лятото. Така с песни и танци, възраждайки традициите, жителите на Сливен и гостите на Карандила ще посрещнат празника на Независимостта и на българщината.

Още интересни четива на https://magdalenagigova.blogspot.com/

Please follow and like us:

One thought on “Николина Чакърдъкова повежда хорото на „Сините камъни“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *