Дромомания

Уиски Фест София 2019 – с посланици на три държави

Уиски Фест София 2019
Уиски Фест София 2019

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на най-престижното уиски събитие

Уиски Фест София 2019
Уиски Фест София 2019

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания по традиция ще открият осмия Уиски Фест София на 25 октомври в Sofia Event Center. Дипломати, представители на бизнеса и шоу средите ще присъстват на официалното откриване на тазгодишния фестивал,

на който ще могат да се видят и опитат легендарни и нови питиета.

Най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа и тази година ще представи стотици вариации на марки уиски от дестилерии в различни кътчета на света.

Уиски Фест София 2019
Уиски Фест София 2019

Тридневният фестивал, посветен на уиски културата, ще бъде изпълнен с много изненади. Една от тях е, че посетител ще спечели пътешествие в  Шотландия за двама с обиколка на три страхотни дестилерии.

Билетите за осмия Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/en/events/whiskey-fest-sofia-2019/1473,а могат да се купят също така и в Sofia Event Center по време на самото събитие.

За любителите на качествени напитки са подготвени два вида билети – тридневен и неделен.

Тридневният важи за всички дни на фестивала – 25, 26 и 27 октомври и включва 15 уиски кредита, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, оригинална чаша за дегустации Glencairn и бутилка вода.

Цената на тридневният билет е 45 лева.

Неделният билет е 30 лева и с него вървят 10 уиски кредита, оригинална чаша за дегустации, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, и бутилка вода.

Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл, което според експертите е достатъчно, за да разберете дали искате отново да се насладите на същото уиски. Или искате да опитате нещо ново.

На касите на фестивала ще могат да се купи допълнително уиски валута, както и „златни” кредити – с тях могат да се опитат специални и екзотични уискита.

От цял свят в София пристигат лектори, които ще водят майсторски класове, за да ни потопят в уиски културата и да ни разкажат неизвестни факти за известни марки.

На разположение на посетителите на всеки щанд са уиски експерти, които ще насочат ценителите да опитат най-доброто. И да открият за себе си нови фаворити. И тази година за гостите има подготвена отделна зала за ром и коняк, както и зона за опитване на коктейли.

Организаторите на феста препоръчват пиене на много вода и почивки между дегустациите на различни видове уиски. Както и хапване преди и по време на дегустациите.

За тази цел са предвидени вкусни изкушения и бариста кът, които ще очакват гостите на феста. На Уиски Фест София се допускат само пълнолетни лица.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia  
За повече информация може да пишете на електронен адрес info@whiskeyfestsofia.bg

Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са достъпни само за пълнолетни лица. Организаторите и официалните представители на марките апелират: Консумирай отговорно!

www.konsumirai-otgovorno.bg

Please follow and like us:
error0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *