Дромомания

Круиз не означава скъп

Повечето корабни компании правят огромни отстъпки извън високия сезон

Круизът е приключение и охолство
Круизът е приключение и охолство

В началото на ХХ век круизите са били само за богатите. Днес това е достъпна, при късмет дори брутално евтина, почивка. Разбира се, зависи от кое пристанище започва маршрутът и колко струва полетът до там.

Три от най-големите компании, които организират круизи, са базирани в Америка, но техните лайнери кръстосват целия свят. Плавателните съдове са като огромни хотели, някои от които със 17 етажа. Това са https://www.carnival.com/

https://www.royalcaribbean.com/

https://www.hollandamerica.com/

Въпреки предубеждението, че круизът непременно е на баснословни цени, истината е друга. Каютите без прозорци, които са на най-ниските етажи при средиземноморски пътешествия,

може да излязат и по 200 евро.

А пасажерите в тях имат същите права, както и онези от апартаментите с балкони. Пък и да не сте луди да си стоите в стаята, когато на кораба забавленията и занимавките не спират, а и на брега забележителностите ви чакат.

През зимата се случва италианската круизна компания http://www.costacruise.com, която също има линии до всички кътчета на планетата, да пуска оферти – двама на цената на един за плавания в Персийския залив.

Макар Карибски круиз да ни звучи като литър брилянти,

често едноседмичен воаяж излиза 400-500 долара.

Проблемът е, че обикновено тръгват от Маями, а полетът дотам е около 600 евро. Въпреки че сайтът paravion атакува абонатите си със самолетни билети от 480-550 долара до Токио, Банкок или Орландо. Qatar Airways пък непрекъснато правят толкова примамливи намаления, че е грехота да не се възползваш.

Трудността е да напаснете евтините полети с евтините дати на круизите.

Още пътешествия на http://magdalenagigova.blogspot.com
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *