Дромомания

Светлана Тилкова-Алена пред Dromomania.bg: Сатурновата дупка не пречи на пътешествията

Глупост е предсказанието на някои астролози, че ако не посрещнеш рождения си ден в дадена държава, ще промениш асцедента си. Той е за цял живот

Светлана Тилкова-Алена
Светлана Тилкова-Алена
  • В специално интервю на сайта Dromomania.bg известната астроложка Светлана Тилкова Алена разкри има ли зодия Пътешественик и дали Сатурновата дупка и Ретроградният Меркурий пречат на пътуването. Както и начините да избегнем астрално предопределените неблагополучия, когато сме на път.
  • Алена, сайтът Dromomania.bg е кръстен на „заболяването“, което ни кара да пътуваме. Има ли зодия Пътешественик?

Зодия Пътешественик като цяло няма, защото във всеки  астрален знак се крие един любител на приключенията.  

На първо място поставям земните знаци Козирог, Телец и Дева.

Като подчертавам, че Козирогът предпочита планините. Телецът обича планетата Земя, а със сигурност и други планети, защото е движен от любопитство.

Девата също обожава да пътешества. Но съгласно хороскопите, които съм правила на родени под този зодиакален знак, ако искат да се преместят в друга държава, съм стигнала до следния извод. Девата понякога изпитва подсъзнателен страх от летене или придвижване с кола на дълги разстояния.  

Той е обвързан с аспекти в звездната карта и трябва да бъде преодолян.

Защото Девата е по-любопитна и от Телеца. Тя обича да пътува в непознати кътчета, да гледа, да се учи самичка. Тук искам да подчертая нещо, което е характерно за доста знаци, но особено ярко изразено при Девата – тя не обича шумните тълпи туристи.

Предпочита да пътува с малка компания от приятни хора или сама. За нея да гледа, да докосва, да чете надписите, особено на старините е най-голямото удоволствие.

Светлана Тилкова-Алена с шеф-готвачът на Виенския бал Готфрид Ганстерер
Светлана Тилкова-Алена с шеф-готвачът на Виенския бал Готфрид Ганстерер

Стрелецът е един от най-големите пътешественици

както и онези с асцедент от тази зодия или родени при Луна в Стрелец . Обикновено търси новото и неизвестното и затова невинаги попада там, където му харесва. Но пък ако много му допадне, нищо чудно да си купи малка къщичка, за да се върне отново там.

Всички, които притежават тези три компонента – Слънце, Луна или асцедент в Стрелец, са зодия Пътешественик.

  • Dromomaia.bg е посветен на онези 20% от човечеството, подвластни на ген, който ги кара да искат да пътуват. Може ли да се обвърже този ген с астрологията?
  • Според мен може, защото има астрологични аспекти и характеристики в хороскопа на всеки човек. Те повлияват по такъв начин на решенията му, че той се изкушава да напусне мястото, където се намира.
  • И тук не става дума не само за хората със съдбовен път, подвластен на вибрация петица, която ги задължава  да прекарат по-голяма част от живота си в друга държава.
  • Това се отнася за всички, които в един момент решават, че са захлупени, че нямат повече шанс за развитие или че просто обкръжението им е дошло до гуша и искат да го сменят с друго.

Такъв ген, за който говориш, се среща често пъти при хората, които пътуват към Централна Африка.

Да видят, да докоснат, да се доближат до крокодилите, без да се страхуват, да пипнат слон…

това са хората с такова ДНК и тъкмо те се свързват с онези племена по цялата земя, които обожават да се придвижват от едно място на друго.

Алена изнася лекция по астрология
Алена изнася лекция по астрология
  • Наистина ли 40 дни преди (че дори и 40 дни след) рождения си ден човек е в Сатурнова дупка и не бива да прави никакви „резки движения“?

Това са митове и легенди, които според мен, само депресират хората. Сатурновата дупка е 40 дни преди рождения ден и 10 след него. Това е тъй наречената криза на всеки от нас – около рождения си ден преживяваме промени, преминаваме от една в друга лична година като вибрация и като астрологични аспекти.

Всичко това в незримия свят трябва да се напасне.

Нищо апокалиптично не ни вещае Сатурновата дупка – 40-дневният период преди рождения ден и десетдневният след това.

Понеже хората много ровят в интернет, четат и попиват разнообразна информация, при която не могат да отсеят истината, се стига до психическа депресия, която винаги ме е изумявала.

Когато един човек се е вкопчил в нещо драматично по никакъв начин не можеш да го убедиш, че не е такова

То се превръща в мисъл-форма.

Алена със съпруга си Андрей Тилков на рождения ден на авторското си списание "Кармичният кръг"
Алена със съпруга си Андрей Тилков на рождения ден на авторското си списание „Кармичният кръг“

Познавам много хора, които вместо да успяват в тези периоди, които в никакъв случай не са пагубни, потресаващи, не носят болести, не пречат да се сключват бракове….

Изобщо животът в Сатурновата дупка си тече нормално И те вместо да гонят върхове и да жънат успехи, се срутват сами, защото очакват нещо пагубно да им се случи. Даже си намират „врагове“.  

Държа да успокоя читателите на Dromomania.bg :

В Сатурновата дупка няма нищо фаталистично

Имайте предвид, че тези 40 дни преди датата на рождения ден са обновителният процес за вас. Вие всъщност се чистите от всичко, което е било в миналата година, за да влезете с чисти сърца, души и очи в следващата.

А десетте дни след рождения ден са напасващите към новото.

Т.е. нищо драматично няма в Сатурновата дупка.

  • Но когато си с фаталистична нагласа трябва ли да тръгваш на път? А и в периода, когато нещата се напасват няма ли нещо да проскърца и да не ти се осъществи пътуването? Или да се реализира не в онзи вид както си го мечтал?

Ако хората си създават негативна мисъл-форма, те сами ще провалят и най-хубавата екскурзия, и най-успешната командировка. Често повтарям, че мисъл-формата, която ние градим е по-силна от магия, прокоба или каквото и да било друго енергийно въздействие.

Първият ми съвет е: Недейте да си вменявате абсолютно нищо негативно в този период. Даже напротив – пътувайте! Това ще ви изключи от естествената среда на живот, от познатите, приятелите, но и от дразнителите – също. Ще ви срещне с нови хора, които да ви дадат нов стимул. За да повярвате само в слънцето и светлината. 

Вторият ми съвет е: Забравете налагащото се напоследък твърдение, че на рождения ден трябва да сте в друго място на планетата Земя, защото си сменяте асцедента. Такова нещо няма!

Асцедентът ви е един и същ от мига на раждането ви и си остава такъв за цял живот

Ако ви се иска на рождения си ден да сте в екзотична страна, доставете си това удоволствие, но не защото сменяте асцедента си, а понеже животът ви от там нататък ще тръгне в ново русло.

  • Напоследък астролози изчисляват, че трябва да си празнуваме рождения ден през дадена година на едно конкретно място. Иначе няма да ни върви. Една учителка по финансови причини просто взе нискобюджетна авиокомпания до Лондон. Пи едно кафе на летището. И се върна със следващия самолет. Само и само да изпълни предписанието да посрещне рождения си ден в британската столица.
  • Точно за това говорих преди малко. Подчертавам: Такова правило няма! Такава съдбовна заложба няма. Ние се раждаме с един асцедент, един път във всяко наше прераждане. Този асцедент ни повлиява през целия ни живот и където и да отидем той си остава същият.

Аз лично познавам поне десет дами, които обиколиха планетата Земя, благодарение на джоба на своите съпрузи,

точно заради „смяната“ на асцедента. Ако ви се пътува и имате възможност – пътувайте, но защото ви доставя удоволствие, а не в бягство от смяната на асцедента, която е невъзможна.

А пък представяте ли си това убеждение до каква депресия може да доведе ри липса на финансови възможности за спазване на „мястото, което носи късмет“.

И искам да попитам всички тези, дето дават съвети да се посреща рождения ден в Дубай или Нова Каледония. А защо не в село Гурмазово?

  • Преди хич не се вълнувахме и не подозирахме за съществуването на Ретроградния Меркурий, а сега нищо не подхващаме в неговия период. Той пречи ли на пътешествията?

Нали знаеш, че вината за ретроградния Меркурий е моя. Имах неблагоразумието да го спомена за първи път през 1995 година и да разкажа, че той има някакво влияние върху живота ни, защото това е планетата на общуването и трябва много да се внимава къде, кога, какво се прави.

Меркурий влияе единствено върху глобални спогодби,

върху глобални инвестиции, на междудържавно ниво.

Влияе и на регистрация на фирми, които са забранени в този период.  Човек не бива да си сменя работата, защото може да е получил някакви обещания за новото място, които ще се окажат фалшиви.

По отношение на пътуванията, единственото изискване, което налага планетата, за да ни предпази от драми, е

да не си купуваме билети за самолет, за влак, за автобус по време на Ретроградния Меркурий

Ако в този период човек е планирал пътуване, трябва да си купи билета преди това, както и да си запази хотел. Ако пътува с кола, да внимава по шосето. Не ти забранява да зареждаш бензин, да прекосяваш граници, просто трябва да спазваш правилата и да си отваряш очите.

Повтарям, Меркурий влияе на глобалните неща.  А ако говорим за битовизми – в този период не бива да си купуваме бяла и черна техника, защото бързо ще се развали.

  • Съществува ли конфигурация на планетите, която е фатална при пътешествие?
  • Конфигурация, която да е фатална няма. Човек не бива да живее с нагласата „Ето сега ще се кача на самолет, ами ако нещо стане“.  Самата мисъл създава негативи. Планетарни аспекти, които да позволяват или да забраняват пътуване няма.
Светлана Тилкова и Магдалена Гигова при представянето на книгата "Шепот от стари дантели", публикувана от  "Арос", издателството на Алена.
Светлана Тилкова и Магдалена Гигова при представянето на книгата „Шепот от стари дантели“, публикувана от „Арос“, издателството на Алена.
  • А такива, които насърчават пътуване?
  • Няма планетарен аспект, който да не насърчава пътуване. Зависи, обаче, как го тълкуваш. Има квадратури между планетите, които ако са свързани с бизнес пътуване, могат да са свързани с предупреждение, че няма да бъде подписан подходящият договор. Или че не бива да се подписва, а да се водят само предварителни разговори.
  • Има съвпади и тригони между планетите, които означават, че без значение накъде сме тръгнали, дори при примитивни племена вдън Гори Тилилейски, които живеят по най-първобитен начин, ние ще се чувстваме комфортно там.     
Още разговори с интересни хора и приключения на https://magdalenagigova.blogspot.com/
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *