Дромомания

Шест евтини места не по-лоши от прочутите

Шест евтини места не по-лоши от прочутите. Известните и шумно рекламирани курорти са мечта за мнозина, но усиленото търсене ражда високи цени. А те не са по джоба на всеки.

За късмет на любителите на пътешествията, има финансово по-достъпни места, които не отстъпват по красота на знаменитите си събратя.

Картографският портал http://MAPS.ME сравнява евтини курорти, силно подобни на скъпоструващите туристически дестинации.

Швейцарските Алпи — Чешка Швейцария

Швейцарските Алпи
Швейцарските Алпи

Чешка Швейцария
Чешка Швейцария

Да тръгнеш на пешеходен поход из планините, да дишаш свеж въздух, любувайки се на гористи склонове, китни селца и сини езера е възможно не само в Швейцария, но и в дота по-достъпната Чехия. на час с кола от Прага съществува вълшебно място, наречено Чешка (или Бохемска) Швейцария.

Този национален парк е толкова красив, че ненапразно там са снимали „Хрониките на Нарния“.

Разходките в гората са приятни и извън туристическия сезон, а тогава цените в Прага и в близките селища са повече от християнски.

Малдивите — нос Беляус в Крим

Малдивите
Малдивите

Нос Беляус в Крим
Нос Беляус в Крим

Малдивите са прочути с белите си пясъци, но малцина знаят, че за да видят подобна красота не е необходимо да прелетят половината свят. Достатъчно е да прекосят Черно море.

Пясъчната ивица Беляус, разделяща Черно море и езерото Донузлав на Западния бряг на Крим е също толкова красива. Идеален плаж и тюркоазени води, в които можеш да се топнеш и през май… и за какво са ти Малдивите?!

Салар де Уюни — езерото Баскунчак

Салар де Уюни
Салар де Уюни

езерото Баскунчак
Езерото Баскунчак

Салар де Уюни – загадъчното солено езеро в Боливия привлича фотографи от цял свят в стремежа да запечатат безсмъртен кадър. Оказва се, че и за  марсианските пейзажи не е необходимо да сменяте континента.

В Астраханска област на Русия е най-соленото езеро в Европа – Баскунчак. Освен нестандартни фотосесии, мястото е притегателно и с калолечение.

Виена  — Будапеща

Виена
Виена

Будапеща
Будапеща

Всичко, с което се слави старата Виена – кокетни улички, приказна архитектура, велическтвени катедрали и уникална атмосфера, ще намерите и в Будапеща.

При това унгарската столица минава за един от най-евтините европейски градове.

Гранд каньон в САЩ — каньонът на река Тара в Черна гора

Гранд каньон в САЩ
Гранд каньон в САЩ 
каньонът на река Тара в Черна гора
Каньонът на река Тара в Черна гора

Каньонът на реки Тара е вторият по дълбочина в света след  Гранд каньон. Той е дълбок 1,3 км и това величествено чудо на природата е не по-малко впечатляващо от знаменития си американски събрат. А по отношение на красотата можем да поспорим, защото склоновете на каньона Тара са покрити с гори, което добавя още живописност. Особено завладяващи гледки се откриват при моста Джурджевич-Тара.

Езерото Гарда в Италия — Охридското езеро в Македония

Езерото Гарда в Италия
Охридското езеро в Македония
Охридското езеро в Македония

Синьото еверо Гарда в подножието на Алпите е известно с живописните гледки и ласкавия средиземноморски климат. По планинските склонове растат лимонови гори, а към водата се спускат симпатични градчета с керемидени покриви.

Охридското езеро не е световноизвестно, но е също толкова красиво с планинското си крайбрежие, очарователни селца и свежа зеленина.

А за разликата в цените – да не говорим.

Още интересни четива на https://magdalenagigova.blogspot.com/
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *