Дромомания

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ: Иновативен лазер заличава татуировки и подмладява на ул. „Мур“ 72

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. "Мур" 72
Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. „Мур“ 72

Най-ценното на AlmaQ е, че не е болезнен и много ефективен

След първата  терапия при  д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. "Мур" 72
След първата терапия при д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. „Мур“ 72

Д-р Пейкова, с какво Alma Q се различава от останалите лазери?

Иновативният лазер Alma Q с бързи и къси импулси навлиза достатъчно дълбоко, за да активира колагена, но не нарушава епидермиса и затова след процедура с него няма възстановителен период. Лазерът Alma Q  прониква в дермата, там където са фибробластите, клетките които произвеждат колаген, без да уврежда горния слой.

За момента Alma Q разполага с най-съвършената измислена досега технология за подмладяване на кожата без болка и без нужда човек да си остане няколко дни у дома, докато отшумят последствията.

След първата  терапия при  д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. "Мур" 72
След първата терапия при д-р Ана Пейкова от клиника Дерма-ЕЛИТ на ул. „Мур“ 72

Освен за подмладяване за какво още се използва?

­Alma Q е универсален боец – използва се при стягане и оформяне на горен и долен клепач, лицев контур и шия. Изключителен ефект дава при заличаване на татуировки. А това, че не нарушава целостта на кожата и е напълно безболезнен е най-голямото му предимство.

 Лазерът Alma Q разполага с различни приставки. С тях се генерират различни дължина и интензитет на вълната. Това дава богата гама от възможности – да се въздейства на различни нива и несъвършенства.  Едно от предимствата е премахване на всякакви пигментации – естествени и изкуствени.  За онези, които са татуирали върху тялото си името на човек, когото вече не обичат – има надежда. 

­Наистина ли заличава татуировки?

Някои татуси изчезват напълно, други избледняват. Зависи от вида пигмент, от кожата, от начина на татуирането, от времето когато е правен. Важното е, че вече има решение за татуировките и то не е болезнено. 

Татусите са пигментации, направени по собствено желание.  Затова се третират по същия начин като петната. Трудността при тях произтича от качеството на използваното мастило.

Професионално направените татуировки се заличават много по-лесно.  Това не важи, обаче, за цветните рисунки върху тялото. Тогава заличаването е изключително трудно и изисква време, защото червеният, жълтият и лилавият трайно се врастват в кожата.  

При лазера пигментът улавя насочения лъч и това става много по-лесно при тъмните или зелените татуси.  Докато при останалите цветове са много о-различни дължините на вълната и по-слабо се повлияват рисунките. 

Тук превенцията е първо да проверим татуиста и да осъзнаем, че татуировката е много вероятно да н остане за цял живот.

Може ли една татуировка да се премахне изцяло?

Принципът на премахването с лазер е мощното разделяне и разкъсване на пигмента. Лъчът го раздробява като с пневматичен чук на много, много ситни частици, след което клетките на имунната система ги елиминират.  Много зависи от типа кожа, от имунната система, от използваните пигменти, колко стар е татусът.

С новия изключително мощен лазер Alma Q татуировката избледнява, почти не се вижда и накрая се премахва на 100 процента.

Значи, ако искаме да си татуираме „Обичам Гошо“ трябва да е в тъмнозелено или тъмносиньо, за да можем да го заличим, ако  любовта се разсъхне след време?

(смее се) Тъмните пигменти улавят много добре лазерните лъчи и реагират. Трябва да уточня, че когато се премахват татуировки непременно се оставя обезболяващ крем, защото лазерът прониква в дълбочина. Подобен крем не е необходим при пигментните петна, защото пигментът по-слабо улавя лазерния лъч. Затова те се третират на една или две седмици, докато пигментните петна се обработват с интервал от шест и до осем седмици, за да може кожата напълно да се възстанови.

 Колко процедури са необходими?

Когато става дума за лифтинг, необходимите процедури са четири, а при татуировки може да се наложат повече.

Има ли противопоказания?

Единствените противопоказания са при рак на кожата, бременност и кърмене.

За записване на час https://www.facebook.com/dermaellite/
Какви са другите умения на иновативния лазер четете тук https://dromomania.bg/2019/09/13/%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%80-alma-q-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-4-d-%d0%bb%d0%b8%d1%84%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%b2%d0%b8/
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *