Дромомания

Сред картини на Максим Генчев, Янка Рупкина освети с гласа си новия Амрита арт клуб в София

Сред картини на Максим Генчев , Янка Рупкина освети с гласа си новия Амрита арт клуб в София
Сред картини на Максим Генчев , Янка Рупкина освети с гласа си новия Амрита арт клуб в София

Янка Рупкина с песен даде старт на нов дамски арт клуб в центъра на София. На официалното откриване присъстваха много представители на културния и бизнес елит.

Сред тях се открояваха Кристина Димитрова, Вида Пиронкова, професор доктор Валерия Калева, Ива Стоянова, Силвия Хрисимова Шонлебе, адвокат Диана Грошевска и още куп бизнес дами.

Амрита Арт клуб  е за хора  с изкуство в кръвта
Амрита Арт клуб е за хора с изкуство в кръвта

Голямата изненада на вечерта беше изложбата на режисьора и актьор Максим Генчев, който за първи път показа картините си. Наситени с пъстри цветове те изразяват душевността му, както и мечтани пейзажи, където би искал да живее в другия си живот.

Отблизо краските приличат на зидария.

Интересен факт е, че Максим работи само с шпатула и всичко някак само се напасва върху грубия грунд.

Гостите бяха очаровани от творбите и искаха да си купят картина. Оказа се че това е невъзможно, защото всички произведения са част от личната колекцията на д-р Златина Филипова президент и основател на Амрита Арт Клуб.

Амрита Арт клуб е дамски клуб с благотворителна насоченост. В него ще се организират много събития и подкрепят благотворителни каузи .

В клуба ще гостуват често и различни картинни изложби. Всяка дама и приятелите и ще могат да го посещават, когато искат.

Ще имат възможността да се насладят на приятна обстановка с чаша ароматно кафе и пречистена изворна вода.

Място за релакс и бизнес срещи.

В Амрита Арт Клуб ще има различни следобеди и вечери посветени на киното, литературата, музиката, модата, здравето, както и още много интересни неща.

Още информация на страниците
facebook : @amritaartclub /Amrita Art Club/
instagram: @amritaartclub

Златина Филипова:

Амрита Арт клуб е за хора с изкуство в кръвта

Амрита Арт клуб  е за хора  с изкуство в кръвта
Амрита Арт клуб е за хора с изкуство в кръвта

Каква е целта на клуба, с какво конкретно ще се занимава?

Със създаването на Амрита Арт клуб сме искали да създадем кътче домашен уют в сърцето на София, като място за срещи на хора на изкуството и други, които имат различни професии, но изкуството е част от живота им.

Искаме да се случват различни арт събития, като прожекция на филми, със срещи с някои от актьорите, художествени изложби, поетични вечери, премиери на книги, лекции на интересни теми в областта на здравето и вечната младост и много други. Плануваме и по-забавни събития за членовете на клуба, като срещи с астролози, гадатели, ясновидци и други, които засега искаме да запазим в тайна.

Защо решихте да направите такъв клуб в България, имайки предвид, че по голямата част от времето живеете и работите в чужбина?

Аз от 26 години живея и работя в чужбина, но през последните седем години половината от времето си прекарвам в България, поради свързването си с филмовото изкуство чрез трите игрални филма, които продуцирах – “Дякон Левски”, “На педя от земята” и “Смартфонът беглец”. Всъщност първоначалната идея за клуба беше, той да бъде кино клуб, в който да се прожектират интересни български филми.

Защо клубът е дамски?

Клубът ще бъде дамски, т.е. в него ще могат да членуват само дами, но като гости са добре дошли и техните кавалери. А защо дамски? Ами понеже, според мен, без да съм феминистка, днешните дами живеят по-многопластово в емоционален и социален план. И когато са в собствената си компания, без присъствието на противоположния пол, разкриват себе си без задръжки.

Какво искате да постигнете?

Искаме да се създават нови лични контакти, които да обогатяват ежедневието на дамите – членове и гостите.

Кои са каузите и събитията, които ще подкрепите?

Всички събития ще са с благотворителна кауза в изкуството – подпомагане на филмови проекти, на художници в нужда, за издаване на книги; на млади таланти и др.

Максим Генчев:  

Рисувам хора, с които бих искал да общувам без думи

Платно на Максим Генчев
Платно на Максим Генчев

Какво изобразяват картините ви и как решавате, какво да нарисувате?

Изобразяват мечтани пейзажи, където бих искал да живея в другия си живот и хора, с които бих искал да общувам без думи.

От кога рисувате?

Рисувам от дете, но никога не съм учил рисуване. Сам откривам магията на цветовете, тяхната хармония и съчетания в единно послание – красота.

Платно на Максим Генчев
Платно на Максим Генчев

Денем или нощем  рисувате?

Рисувам само когато съм в душевно равновесие, то зарежда платното с добра енергия и щастие

Доста от картините ви са с много  пъстри цветове, това огледало на душата ви ли е?

Пъстрите цветове са душевните ми очи. Отблизо краските приличат на зидария, работя само с шпатула и някак сами се напасват върху грубия грунд.

Платно на Максим Генчев
Платно на Максим Генчев

Кои са любимите ви картини?  

Любима ми е “Ван Гог и неговата любима”

Коя ви беше най трудно да нарисувате?

Най-трудна за рисуване нямам. Самото рисуване е особена работа, няма спиране! Понякога насила махам една картина от статива и я скривам, за да я спра! Обикновено под всяко финално изображение лежат още поне две заличени картини, които никога няма да бъдат видяни, но те някак невидимо подпират зримото изображение. 

Платно на Максим Генчев
Платно на Максим Генчев

Сменихте ли изкуството или това е другото ви лице, което сега показвате на света?Какво изобразяват картините ви и как решавате, какво да нарисувате?

Рисуването допълва работата ми в киното. Построяването на един филмов кадър е далече по-трудна и неблагодарна работа и без ценните съвети от живописта не бих могъл да се справя добре.

Платно на Максим Генчев
Платно на Максим Генчев
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *