Дромомания

Тервел Пулев влезе в УМБАЛ „Софиямед“ като доброволец

Тервел Пулев влезе в  УМБАЛ „Софиямед“
Тервел Пулев влезе в УМБАЛ „Софиямед“

Боксьорът се включи в борбата с коронавируса

 Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“. 

Боксовият ни шампион ще помага в отделението по „Спешна помощ“ на Университетска болница „Софиямед“, като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда. 

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев пред екипа на „Софиямед“. 

В звеното, цялото лечебно заведение и университетски медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерство на здравеопазването и Столична регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите.

Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането  на пациенти  в лечебното заведение под надзора на екипа на „Спешно отделение“ и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс. 

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план.

Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка.

Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, коментира д-р Христов. 

При нужда, към доброволческата дейност в „Спешно отделение“ на „Софиямед“ към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат –  Кубрат Пулев.

Тервел Пулев започва работата си в звеното по „Спешна помощ“ от днес.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *