Дромомания

WIZZ AIR въвежда засилени мерки за безопасност от 1 май

Всеки самолет ще бъде дезинфекциран през нощта в съответствие с официалните указания на здравните власти

WIZZ AIR въвежда засилени мерки за безопасност от 1 май
WIZZ AIR въвежда засилени мерки за безопасност от 1 май

Wizz Air, най-зелената авиокомпания в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, днес обяви, че от 1 май въвежда допълнителни хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж.

За да осигури здравето и благосъстоянието на пътниците и екипажа, Wizz Air ще прилага нови протоколи. В съответствие с правителствените разпоредби, които ще гарантират физическото дистанциране по време на качването на борда и подобрената чистота в самолета.

Като част от мерките за защита на здравето на клиентите и екипажа на авиокомпанията, пътниците трябва да се регистрират за полет и да извършват всякакви покупки онлайн, като например заплащане за допълнителен багаж, за да се намали броят на физическите взаимодействия на летището.

Използването на будки за самочекиране, където е възможно, и бърза проверка за сигурност на летищата са силно препоръчителни за допълнително подобряване на физическото дистанциране преди качване на борда.

С цел ограничаване на разпространението на възможна зараза пътниците ще бъдат любезно молени да се придържат към новите правила за физическо дистанциране както по време на качването в самолета, така и при слизането.

В допълнение, всички самолети на Wizz Air са оборудвани с HEPA филтри, коитофилтрират и унищожават 99,7% от вирусите и бактериите във въздуха в кабината.

А служителите на борда, както и пътниците, ще бъдат задължавани да носят маски през целия полет.

Кабинният екипаж ще раздава дезинфекциращи кърпички на всички пътуващи, а премахването на списанията на борда и насърчаването на безконтактно плащане по време на полет са други мерки, въведени за свеждане до минимум на физическия контакт.

На полетите, при които коефициентът на натоварване позволява, екипажът ще следи пътниците да седят на максимална дистанция един от друг.

Wizz Air ще продължи със своя стриктен дневен график за почистване на цялата си флотилия в експлоатация, като всеки самолет ще бъде дезинфекциран през нощта в съответствие с официалните указания на здравните власти.

За да обобщи ключовите точки от новия протокол, Wizz Air публикува обяснително видео, фокусирано върху основните въведени мерки. Видеото можете да гледате тук:

Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air, коментира:

„Здравето и благосъстоянието на пътниците и екипажа винаги са били от първостепенно значение за Wizz Air. Тъй като приветстваме все повече и повече пътници на борда на нашите полети и увеличаваме мащабите си, защитните мерки, които прилагаме, ще осигурят възможно най-добрите санитарни условия.

Призоваваме нашите клиенти да гледат новото ни видео за повече подробности относно обновените ни мерки за безопасност и здраве.

Вярваме, че новият здравен протокол на Wizz Air ще помогне на пътниците да се чувстват по-спокойни, когато пътуват с нас, докато ние продължаваме да обслужваме нуждите на клиентите, сега при още по-засилени хигиенни мерки.“

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *