Дромомания

Не си купувайте Huawei от А1, освен ако не искате ядове!

Не си купувайте Huawei от А1, освен ако не искате ядове!
Не си купувайте Huawei от А1, освен ако не искате ядове!

За мобилния оператор европейското законодателство не важи!Отказват да анулират договора: Ние ви продаваме устройството. Това, че е несъвместимо с Google си е ваш проблем

Човек и добре да живее си изтървава телефона с екрана надолу. И ако е наивник на средна възраст отива да си купи нов от А1, чиито лоялен клиент е от десетилетия. Само дето лоялността е еднопосочна.

Бях доволна от предишния си Huawei P30, който чинно ще изплащам още една година, та реших да се спра на същата марка. Кой ще помни, че е чел по медиите как китайците и Google се ритат по кокалчетата и практически новите им телефони са несъвместими с глобалната търсачка и всичко, свързано с нея. За това, обаче омайниците от А1 мълчат. И гледат да ти приберат 500-те лева, заробвайки те с още един двугодишен абонамент.

Когато с телефона ти са изчезнали повече от 2000 контакта в небитието – акт пагубен за всеки журналист, си сравнително спокоен, че имайки поща в gmail, ще ги прехвърлиш в новото устройство с едно натискане на копчето.

Нищо подобно! Ти си натискаш, а то те псува по влашки, както казваше Бай Ганьо. В случая – по китайски.

Не са минали няколко часа от закупуването на телефона и аз отърчавам в офиса на А1 с идеята да анулирам договора и да си купя по-скъп, но съвместим апарат.

Греда номер едно: Понеже съм сключила контракта физически, нямам право да го отменя. Виж, ако беше онлайн, щях да имам 14 дни да се откажа от покупката си и да я върна. А аз наивницата си мислех, че според европейското законодателство мога да върна стоката в двуседмичен срок, без обяснение.

Греда номер две: Дамата е пределно неучтива. В прав текст заявява „Вашите проблеми не ме интересуват. Аз съм ви продала устройството и хич не ме е еня, че сте дългогодишен лоялен клиент. Оправяйте се!“

Ами, оправям се. На „Мария Луиза“ намирам учтив и чевръст арабин, който прави чудеса да ми преточи контактите. Че не ми взима и пари, защото съм му оставила счупения Huawei P30 за части.

Греда номер три: Често ползвам телефона си за GPS, обаче се оказва, че от google не могат да определят местоположението ми, поради търканията с Huawei. Което прави невъзможно и използването на бутона „Направление“ на който и да е желан обект. Трябва да копирате адреса, да го поставите в китайската версия Karta GPS и да се надявате да се ориентирате в ужасяващото произношение на българските улици на английски.

Греда номер четири: За възрастта си (!) съм доста оправна с телефоните. Но единственият начин да си качвам приложения е през не’къв китайски вариант на Google Play. А там голяма част от необходимите ми за работа или удоволствие апликации липсват.

Греда номер пет е за А1! Също така липсва и приложението Моят А1.

Чувствам се частично отмъстена. Уви, за кратко. Откривам го като MyA1. От тези явно няма отърваване!

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *