Дромомания

F.I.R.E. ново приложение за мобилни телефони за онлайн обучение на активни граждани

F.I.R.E.  ново приложение за мобилни телефони за онлайн обучение на активни граждани
F.I.R.E. ново приложение за мобилни телефони за онлайн обучение на активни граждани

Екипът на фондация „Open Space Foundation“ предлагат ново безплатно онлайн обучение за активни граждани и за ангажираните в НПО сектора през апликация за смарт телефони. Мобилното приложение F.I.R.E. е вече на разположение в Google play, а до няколко дни и в Apple store.

Продуктът е резултат от двугодишната ни работа по проект “F.I.R.E. From Idea to Reality & Execution / От идеята до реалността и изпълнението”, финансиран от Европейската програма “Еразъм+”, Ключова дейност 2: Развитие на капацитет в областта на младежта.

 Всеки обучителен модул е създаден след проведени обучения с участници от Европа, Африка и Азия и събраната обратна връзка от тях. Плод е на дългогодишната работа на експерти в съответните области и се предлага на 4 езика: български, английски, суахили и хинди.

Изключително полезно и практически насочено, приложението предлага 3 обучителни модула – лидерство, проектно планиране и изкуството на комуникацията.

F.I.R.E. е абревиатура от началните букви на основната идея – „From Idea to Reality & Execution“ или в превод на български „От идеята до реалността и изпълнението“.

F.I.R.E.  ново приложение за мобилни телефони за онлайн обучение на активни граждани
F.I.R.E. ново приложение за мобилни телефони за онлайн обучение на активни граждани

Платформата е създадена с цел да помогне на всеки желаещ да развие необходимите управленски и оперативни умения за работа в НПО сектора или просто да получи допълнителна квалификация.

Съдържанието е представено с кратки текстове, видеа и примери от практиката. Когато изтегли приложението на телефона си, човек ще има предимството да учи навсякъде и по всяко време. Достатъчно е да разполага с 10-20 минутки свободно време, за да чете и работи по някоя от темите.

На финала на самоподготовката се предлага въпросник, за да може учещият се да провери прогреса си. За всеки издържан модул може да бъде получен и сертификат.

Приложението е създадено, за да направи прехода от обучение на живо към самостоятелно обучение, най-вече за хора, които са далеч от доставчици на обучителни услуги или не могат да си позволят да отделят време и средства, за да присъстват на обучение на живо.

След ситуацията с COVID-19 обхванала цял свят, ние предоставяме удобството да се развивате и обучавате без рискове за здравето.

Как се ползва приложението:

1. Посетете http://www.studyathome.eu 

или намерете F.I.R.E. в Google play и Apple store.

2. Изтеглете приложението на своето мобилно устройство (телефон или таблет);

3. Учете и се развивайте!

За Фондация „Open Space„:

Търси и създава мостове между традициите и модерното, между културите, между поколенията. От 2008 год. развива обучителни и културни програми с образователен характер, с особен фокус към деца и младежи.

Стремежът им е да създават подходящи условия и пространство за  диалог и взаимодействие. Споделят опит и практики за работа с младите хора, с институциите и неправителствените организации от Европа, Африка и Азия.

От 2013 година работят в гр.Велики Преслав в помощ на археологически разкопки в старата столица. Популяризират града като място за исторически и културен туризъм, като работят с местните хора за развитие на капацитета им.

От май 2014 г. развиват програма „Изкуство за социална промяна“, в която ангажират професионални худжници в съвместна работа с хората от определена локация за преобразяване на пространството и грижа за средата. Започнаха с редизайн на 98 пейки в 5 локации в София, които превърнаха в отворени книги.

И продължиха с рисуване върху стените на трафопостове в крайните квартали на София, стените в Детска болница София, бежанския център Военна рампа София, кошчета в училища и др.

Информация за дейностите, можете да намерите на сайта: www.openspacebg.com

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *