Дромомания

За евтини диаманти на Карибите!

За евтини диаманти на Карибите
За евтини диаманти на Карибите

В Покана за пътуване на 15.11.2020 по програма Христо Ботев на БНР от 18,30 часа: По българските места в Албания с Йорданка Колимечкова. Инж. Миглена Горанова за фонтана на богатството в Сингапур. Д-р Гуидо Маронати с критерии за красота по света

Фонтанът на богатството в Сингапур
Фонтанът на богатството в Сингапур

Чували ли сте израза Хвана ме съклетът? Старите хора го употребяват, когато им омръзне да стоят на едно място. Той изключително точно приляга на Йорданка Колимечкова от Вълчи дол. Неуморната дама – учител по история и краевед не е свикнала да се заседява. Засега обикаля само из България.

С разговора ни по телефона я върнах към едно историческо във всякакъв смисъл пътешествие из българските места в Албания плюс щипка местен мафиотски екшън за разкош.

Хайде към Карибите за евтини диаманти! В тези времена и двете словосъчетания звучат еднакво невъзможно. Но днес ще ви отведа до Сен Мартен-Сен Маартен – най-малкият остров в света, поделен между две държави.

Цялата история прочетете тук https://dromomania.bg/2020/11/11/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bc/

Инж. Миглена Горанова – специалист по фън шуй, арома- и цветотерапия в миналото издание на Покана за пътуване сензационно разкри, че Сингапур е толкова чист и богат, защото вещи в древното китайско изкуство мастери съветват архитектите как да строят, че да привличат парите.

Аз, обаче, се усъмних, че гигантските блокове-мравуняци и в Китай, и в Сингапур са издигнати по законите на фън-шуй.

 Запитах Миглена Горанова дали и на Орчар роуд, прочутата търговска улица в Сингапур също е видяла дългата ръка на фън-шуй мастери.

Ако някога се върна отново в Сингапур, сигурна съм, ще погледна държавата със съвсем други очи, благодарение на Миглена Горанова.

На финала на нашия разговор запитах Миглена Горанова, фън шуй мастер, на кое място в Сингапур най-интензивно се генерират финансови потоци. И при посещението си да се отправим веднага натам.

Ние, българите, имаме една стара поговорка „Трай, бабо, за хубост“. Критериите за красота по света са различ.

Най-шокиращи, според мен са обичаите жените от племето Мурси в Етиопия да уголемяват долните си устни с керамични чинийки.

Според традициите на това откъснато от света племе, което наброява около 7000 души разтегнатата долна устна е символ на плодовитост. Когато са на 15-16 години момичетата я пробиват и поставят там дървена тапа. След като раната заздравее, долната устна започва да се разширява с помощта на глинени дискове. От момичето зависи кога да спре. Понякога керамичните панички достигат до 15 см в диаметър.

Разпитах италианския пластичен хирург д-р Гуидо Маронати за различните критерии за красота по света.

Той обикаля планетата като тренер за поставяне на мезоконци Aptos.

Интервюто с него четете тук

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *