Дромомания

Поставих лифтингконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат

Поставих мезоконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат
Поставих мезоконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат

Пластичният хирург д-р Гуидо Маронати – за различните критерии за красота по света

Италианският пластичен хирург д-р Гуидо Маронати е тренер на лифтингконците Aptos и като такъв обикаля света. Вече няколко пъти гостува у нас, за да обучава българските си колеги.

Конците Aptos радват пациентките в областта на anti-age медицината. Най-новата модификация постига ефект, благодарение на употребата на полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина.

Иновацията е дело на грузинско лекарско семейство – Марлен Сулуманидзе и двамата му сина, които правят от бранда най-успешния на световно равнище и така фамилията попада в Топ 5 на успелите производители на Грузия.

Италианският пластичен и естетичен медик д-р Гуидо Маронати споделя, че е имал щастието и късмета да се учи лично от тях, а резултатът в днешни дни е, че е влюбен в работата си.

  • Д-р Маронати, вие пътувате много около света като медицински тренер

МАРОНАТИ: Да, пътувам много като тренер за поставяне на лифтингконци. Първоначално само в Италия, после – в цяла Европа. А в последните години и извън нея.

  • Бихте ли ни казали какви са разликите в критериите за красота в различни кътчета на планетата?

МАРОНАТИ: Наистина зависи от това в кой край на света сте. Например, работих няколко пъти в Саудитска  Арабия и Дубай. Там пациентките са различни, защото те носят покривала, маски и търсеха мек, нежен ефект при промяната. В други държави не се притесняват да искат използването на по-сложни техники.

  • Може би в Саудитска Арабия дамите са искали да имат преди всичко  красиви очи?             

МАРОНАТИ: Да, определено. Искаха и да им се повдигат веждите и клепачите. В Европа обикновено предпочитат повдигане на долната част на лицето по линията на челюстта. В други части искат изглаждане на шията, но без инвазивни процедури и хирургична намеса.

Поставих мезоконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат
Поставих мезоконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат
  • Има ли голяма разлика в желанията на българките и италианките, когато става дума за корекции на лицата или на телата

МАРОНАТИ:  Според мен българите и италианците си приличат много и затова няма големи разлики в критериите за красота и от там в желаната промяна на външния вид. Обикновено българките не се боят толкова колкото италианките от страничните ефекти.  Затова моите сънароднички предпочитат да си направят няколко пъти по-леки процедури, докато вашите  са сякаш по-смели и предпочитат да им се приложат няколко разкрасителни техники наведнъж и да преживеят два-три дни за възстановяване

  • Аз имах предвид различават ли се критериите в резултатите, например – големи устни или големи гърди

МАРОНАТИ:  Да, има различия при отделните държави, но не и между Италия и България. Поначало в Европа не виждам такива. Усещам ги когато пътувам до Южна Америка, Саудитска Арабия или Азия.

  • В Бразилия всички ли се стремят да им изваят т.нар. „бразилски задни части“

МАРОНАТИ:  Там всички са луда на тема пластична хирургия и естетична медицина и не се боят от нищо.  Също така се стремят към максимален резултат наведнъж и не се страхуват да се подложат на няколко интервенции едновременно. Бразилците не са като европейците, които предпочитат една терапия днес, друга след месец. Бразилците искат да имат ново тяло и ново лице с една операция.

  • Ами азиатците?

МАРОНАТИ:  Имам наблюдение върху хората от Южна Корея. При тях пластичната хирургия също е много развита. Те пък предпочитат да придобият европеидни черти. При тях формата на очите е тотално различна от нашата. Те настояват за хирургична намеса, при която очите им да станат по-кръгли. И всички мечтаят да има по-бяла кожа. В Корея се обръщат към пластичен хирург още когато са много, много млади. Корейците едва дочакват да навършат 18, за да си направят ринопластика, да речем.

  • Случва ли се пациенти да дойдат при вас със снимка и да кажат „Искам да приличам на Ким Кардашиян“, да речем.

МАРОНАТИ:  О, да. Много често. Идват с изрезка от вестник или разпечатка от уебсайт. Нерядко мечтаното от тях лице е на човек с 30 години по-млад. Аз им казвам „Не може да стане. Аз съм просто човек. Не съм магьосник“. Всеки път давам най-доброто от себе си, но има невъзможни неща. Хората са различни, лицевите им конструкции – също и не е възможно да се вземат очите от Дженифър Анистън, устните на Анджелина Джоли. И да се получи нещо различно от нелеп пачуърк.

  • На колко години е най-възрастният ви пациент?

МАРОНАТИ:  В естетичната хирургия – на 85. Аз съм пластичен хирург и се е случвало да отстраня тумор на кожата и при 90-годишен пациент. Но за разкрасяване най-възрастната беше на 85 години. Тя не искаше твърде инвазивна процедура и затова сложих на шията й лифтингконци.

  • Какъв вид конци й поставихте? По-дълготрайни?

    МАРОНАТИ: В Италия хората не искат от по-дълготрайните. Те предпочитат тези със срок на действие 1,5 – 2 години. Перманентните са с трайност около 5 години.
  • Има ли пациенти, за които този вид лифтинг е противопоказен?

– Истината е, че много пациенти се страхуват от процедурите под упойка. За тях е най-подходящ методът с мезоконците – комбинация от естетична медицина и естетична хирургия. Аз ги препоръчвам на моите пациенти, чиято цел е лек лифтинг и биоревитализация.

  • В такъв случай може ли да наречем процедурите с мезоконци аналог на лифтинга?

– Категорично и откровено – да! Моята класация за методите, с които работя, изглежда така:

1. Хирургия

2. Конци

3.Микро-ултразвук (тек ефектът не е толкова добър)

Все по-предпочитани са неинвазивните процедури!

  • Ние, жените, много разчитаме на вас и вашите услуги в „задоволяването“ на суетата ни, но не смятате ли, че вече е много вероятно да започнем да си приличаме твърде много: големи гърди, чипо носле, пухкави устни…

– (Смее се.) В Италия една от най-желаните процедури е корекцията на бюста. Ако при мен дойдат две пациентки – на 20 г. и на 70 г., аз със сигурност няма да направя еднакъв бюст на двете. Освен това забелязвам, че много хора започват да проумяват, че не е добре на 65 г. да изглеждат като на 42 г. Не е естествено, а това не е красиво! И за мъжете, и за жените критерият за красота е еднакъв – естествен вид! По това можете да познаете добрия медик в тази област – интервенциите, които е направил върху вас, са незабележими.

Видео интервю с д-р Гуидо Маронати в предаването Дромомания с Маги Гигова по новата здравна телевизия Code Health. В събота от 17 часа.

Единствената здравна телевизия в българския ефир стартира с цялата си програмна схема последната седмица на ноември

Please follow and like us:

One thought on “Поставих лифтингконци Aptos на 85-годишна пациентка с отличен резултат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *