Дромомания

В Куба PCR тест задължително се прави на границата

В Куба PCR тест задължително се прави на границата
В Куба PCR тест задължително се прави на границата

Съобщението за санитарните мерки е от посолството на Острова на свободата в София

В Куба PCR тест задължително се прави на границата
В Куба PCR тест задължително се прави на границата

Всички сайтове, свързани с туризма в КУБА, включително летища, круизни терминали и яхтени пристанища, са внедрили и са снабдени с протоколи за санитарна хигиена, за да гарантират безопасността на нашите посетители. Тези протоколи са сертифицирани и одобрени от MINSAP (Мин. на Здравеопазването) и MINTUR (мин.на Туризма). По същия начин те са замислени, като се вземат предвид опитът и препоръките на международни организации.

Подробности за санитарната процедура, приложима за пътниците при пристигане в Куба, през която и да е от съществуващите граници:

Международни пътници (чужденци)

а) При пристигане в страната

. Не е необходимо да се представя предварителен PCR тест за COVID 19.

. Задължително е да се извърши PCR тест при пристигане в Куба. (На същото летище или друг достъпен път). В този случай разходите се покриват от санитарната такса, която ще бъде включена в цената на билета. Това се договаря от властите на Кубинската гражданска авиация (IACC) с авиокомпаниите.

б) – Всички пътници трябва да имат Здравна декларация (образец, който авиокомпанията трябва да достави на пътника веднъж на борда на самолета, малко преди кацане в Куба)

в) – Изисква се Медицинска застраховка , която да покрива COVID 19.

г) – Пребиваване в туристическите съоръжения

. Клиентите нямат ограничения, освен в случая на транспортни средства, където използването на маска е задължително.

Освен плажовете, нашите посетители могат да се насладят и на екскурзии сред природата, морски дейности, вериги, посещение на градовете с Културно наследство, обявени от ЮНЕСКО, както и програми за здраве, благосъстояние и качество на живот, които да сведат до минимум, предотвратяват и укрепват имунното, физическото и психическото състояние, включително клиенти, преживявали COVID 19 и които могат да подобрят имунната си система.

. Апелираме към индивидуалната отговорност на всеки един и препоръчваме спазването на хигиенни мерки при дезинфекция на ръцете, физическо дистанциране и използване на маската в транспорта и на затворени места.

. Във всички наши хотели имаме здравен екип, съставен от Общо практикуващ лекар, специалист по епидемиология и медицински сестри, гарантиращ откриването и незабавното действие срещу предполагаеми положителни случаи на COVID.

д) – В случай на положителен PCR тест

д1) – Симптоматични пациенти Те се прехвърлят в отделение за грижи, разбира се като болница, оборудвано с висококвалифициран персонал и необходимото оборудване, което да гарантира бързото им възстановяване.

д2) – Асимптоматични пациенти: След като оценката бъде извършена от лекарите, те отиват в пълна изолация, в хотели, които ще превърнем в болница

Контактите на тези случаи д1 и д2: незабавно се изолират в самите туристически обекти под режим на наблюдение и защита. (Те не могат да контактуват с останалите клиенти), докато не излезе резултата от втория PCR, което е на 5-ия ден

. На всички пътници се препоръчва да си направят PCR тест, преди да напуснат съответните си страни за Куба, защото ако пристигнат или бъдат открити болни в резултат на PCR, те няма да могат да се наслаждават на ваканциите си, а също .

Много е важно всеки пътник да пътува със своята Медицинска застраховка, която да покрива COVID 19.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *