Дромомания

Стани звезда! Дублирай китайски филм

Стани звезда! Дублирай китайски филм
Стани звезда! Дублирай китайски филм

В продължение на два  месеца – до 20 януари 2021 г. Китайският културен център в София ще проведе конкурс за дублиране /озвучаване на филми. Изискванията за участие са да живеете в България, да имате интерес към китайската култура и изкуството на дублажа и озвучаването на филми.

Могат да участват желаещи на всяка възраст и от всички националности.

.Озвучаването може да се направи на български, на английски или на китайски език – според възможностите и желанията на участниците.

Два задължителни елемента са необходими за участниците в конкурса: озвучаване на определен клип и избор между шест дългометражни филма.

Краткият клип е “Слушай как Нинбо разказва истории” и се състои от няколко изречения, чриз кжштж си призинтшро китайският пристанищен град Нинбо.  Езиците на субтитрите на клипчето са английски и китайски, но, ако участникът предпочита български текст, може да се свърже с организаторите от културния център и те ще му го предоставят и на български.

Идеята е да се направи видеозапис на гласа на участника, който се записва с телефона си и изпраща видеото на електронния адрес на Центъра.

Важното в случая е да се „влезе в роля” на избран от филмите герой и да се вложат емоциите и нужната интонация  – така, както актьорът играе във  филма!

Изборът на втория елемент е между шест пълнометражни филма, четири от които са със субтитри на английски и китайски, а останалите два – с български субтитри.

Но подробности за всеки отделен филм, както и помощ  в превода при необходимост желаещите могат да получат на електронния адрес на културния център или на дадения по-долу телефонен номер. От избран филм се избира един епизод, който се дублира между 2 и 5 минути, отново се прави видеозапис на участника и се изпраща на електронния адрес на  центъра.  

Китайският културен център ще предостави линк и парола за сваляне на филмите през dropbox..

Най-късно до 20 януари 2021 г. видеозаписите трябва да са изпратени на следния и мейл адрес: cccsofia2017@gmail.com.

Резултатите ще бъдат обявени в рамките на събитията по повод Китайската лунна нова година /в началото на февруари 2021 /.

По време на церемонията по награждаване ще бъдат представени  най-добрите произведения и тяхната оценка, дадена от специалното жури, в което са включени известни български актьори и филмови дейци, представители на творчески съюзи, лингвисти и др.

Първата награда ще бъде таблет Хуауей T3. Ще има и две втор и три трети награди. Всички участници ще получат сертификати и сувенири.

Освен индивидуалните награди, ще има и специална колективна награда за най-добра организация на участници (училище, школи или други организации

За повече информация, както и за избор на филми или помощ при превода, всички желаещи да участват и да се превърнат във „филмови звезди”, могат да се свържат с представител на Културния център на телефон: 0887080861.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *