Дромомания

Стартира томбола за безусловен базов доход UBI4ALL в целия ЕС

Стартира томбола за безусловен базов доход UBI4ALL в целия ЕС
Стартира томбола за безусловен базов доход UBI4ALL в целия ЕС

 800 евро Безусловен базов доход (ББД) на месец могат да спечелят хората в Европейския съюз

UBI4ALL, както е наречен паневропейският проект, набира финансиране чрез кампания и ги дава чрез томбола като Безусловен базов доход. Състезанието е отворено за всички на възраст минимум 16 години и пребиваващи в държава от ЕС. Плащането на ББД се извършва за една година и за него няма никакви условия. Регистрацията е безплатна, лотарията разчита на дарения.

UBI4ALL има за цел да превърне Базовия доход в реалност в целия ЕС. По този начин, конкретният житейски опит с ББД ще обогати дискусиите, основани на мненията за него, които се проведоха до момента.

Базираната в Берлин асоциация Mein Grundeinkommen вече много успешно прилага концепцията за придобиване на опит с Базов доход в немскоговорящия свят от 2014 г.

UBI4ALL вече извежда тази концепция на европейско ниво.

Хелвиг Фенър, инициатор на UBI4ALL и бивш служител на Mein Grundeinkommen, казва: „Идеята за Базов доход не познава национални граници. Време е да се създаде устойчива концепция в политиката на ЕС за осигуряване на средства за препитание без никакви условия“.

Причината за основаването на UBI4ALL беше стартирането на Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) за Безусловен базов доход в целия ЕС, която се провежда в продължение на една година. Тази Европейската гражданска инициатива е събрала почти 70 000 подписа от стартирането й в края на месец септември тази година. Някои многолюдни страни като Испания и Германия вече са успели да съберат около и над 30% от подписите от националната квота на страните. Словения дори успя да събере вече над 100% от необходимите подписи. 2

Европейската гражданска инициатива за Безусловен базов доход можете да подкрепите със своя глас тук: https://eci.ec.europa.eu/014/public/#/screen/home.

Можете да се включите в томболата за Безусловен базов доход в целия Европейски съюз тук: https://ubi4all.eu/

Контакт за UBI4ALL:

Helwig Fenner, helwig@ubi4all.eu, +49 173 93 73 196

www.ubi4all.eu, www.facebook.com/ubi4all

Контакт за Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) за България:

Ивайло Кирилов, национален координатор

office@thebluebird.org, www.thebluebirds.org; www.facebook.com/EGIBBD/

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *