Дромомания

Дерматологът д-р Иван Пеев, собственик и управител на клиника Естелайн: Създаваме естетика, базирана на здравето

Дерматологът д-р Иван Пеев, собственик и управител на клиника Естелайн: Създаваме естетика, базирана на здравето
Дерматологът д-р Иван Пеев, собственик и управител на клиника Естелайн: Създаваме естетика, базирана на здравето

Д-р Пеев, Естелайн е сред водещите дерматологични и естетични клиники. Представяхте ли си я така позиционирана преди 5 години, когато стартирахте?

Визията ми за развитието на клиника Естелайн е сравнително устойчива – идеята узряваше в продължение на около 2 години, когато взех специалност и започнах да работя като асистент във Военно-медицинска академия. Бях проучил пазара и исках портфолиото на Естелайн да отговаря освен на търсенето, и на моите лични ценности и разбирания. Към онзи момент имаше подчертана тенденция естетичните клиники да се фокусират върху лустрото, предлагайки определен кръг от естетични процедури – поставяне на филъри, ботокс…

Усещах вътрешна потребност да създам място, което да предлага дълбочина в разбирането за естетика, базирана на здравето. Цялостни естетични решения. За мен беше важно да съчетая клиничната дерматология с естетичните и козметични възможности на едно място, а понятията „пациент“ и „клиент“ да се слеят.

Представях си консолидиран модел на лекарски практики от различни сфери, които работят във взаимовръзка, допълвайки се. Бях видял подобен тип структура в Германия и много ми допадна. Има я и на други места и тя съвпада с моето лично и професионално разбиране. Така е позиционирана и клиника Естелайн – място, където човек може да получи прецизни естетични решения в полза на красотата, с внимание към неговата индивидуалност, без компромис за здравето.

Естелайн отвори само с дерматологично и козметично звена. Закупихме първия лазер в клиниката – Er: YAG на Fotona®, благодарение на моите партньори от „Глобал естетикс“. Той е златен стандарт в медицинската лазерна апаратура, който надхвърля приложенията само в естетиката. Така, естествено, създадохме и направлението „Гинекология и естетична гинекология“. В момента Естелайн е една от водещите клиники в България за лечение на различни видове инконтиненция – широко разпространено медицинско състояние при жени след травматични раждания и в периода на менопауза. Благодарение на високотехнологичното оборудване и на отличните специалисти, чрез лазерно лечение, в част от случаите можем да помогнем за повишаване на качеството на живот.

Какъв е екипът, който гради марката Естелайн всеки ден?

Екипът – това е визитката на клиниката. Залагам на партньорства с образовани хора, които имат хъс и желание да се развиват. Не просто със съответната специализация, а истински специалисти.  Вярвам, че квалификацията е първата важна стъпка за един професионалист, а мотивацията и надграждането в практиката е задължителната втора. Внимателното и човешко отношение към пациентите, колкото и да звучи клиширано, е неизменна част от профила на всеки от екипа ни.

Имаме установена практика да дискутираме заедно случаи на пациенти, за да намираме най-добрите решения. С подготвени хора, които имат отношение към професията си и към пациентите можем да говорим лесно, на един език и да генерираме идеи. Благодарен съм на колегите си за възможността да градим философията Естелайн. Спойката помежду ни създава една характерна за клиника Естелайн атмосфера, която ни отличава.

С кого си партнирате, за да поддържате тези високи стандарти?

С някои от нашите партньори работим от създаването на клиниката, а с други от по-скоро. За мен определящи в бизнес отношенията са доверието, емпатията и погледът в една и съща посока.

В различните направления от дейността ни избираме да се развиваме и да вървим напред с представители на водещи марки продукти и техника. Компромисите тук са немислими.

Кои са Вашите клиенти?

Хората, които избират клиника Естелайн са мечтаните клиенти. Те са от цялата страна. Имат естествена потребност да знаят, да са подготвени, да правят информирани избори. Ценят здравето и естетичния си потенциал и са готови да инвестират в тази взаимовръзка. Дерматологът в мен ликува при такова общуване! Много се радвам, когато естетиката не е самоцел, а умно взето решение за бъдещето.

Имам късмета много висок процент от клиентите на Естелайн да са лоялни – близо 70%. Това е необичайна тенденция по правилата на маркетинга и вероятно се е формирала въз основа на уникалния профил на клиниката. Приемат ни като мястото, където получават и висока експертиза, и технологични подходи, и внимание. Изпращат свои близки и приятели. Имаме топли и приятелски отношения.

Общуваме по теми отвъд пределите на медицината и естетиката – за житейски ситуации, за впечатления. Обратната връзка, съветите и препоръките им са много важни за мен. Често ми споделят лични впечатления от посещенията си на подобни места в чужбина и такива разговори раждат свежи идеи, които прилагам адаптирани в практиката на клиниката.

Голяма част от тях  не живеят в България, но при всяка възможност  ни посещават , за да се възползват от новостите в естетиката. Прилагам индивидуални терапевтични планове, които включват цялостна грижа на кожата за време напред. Всъщност, индивидуалният подход е „точката на кипене“, която определя избора на Естелайн.

Какво представляват индивидуалните планове?

Те са разписана схема от последователни терапии, които препоръчвам, предвид състоянието на конкретната кожа, желания от пациента ефект и реалния потенциал. Това е документ с наистина лично отношение и представлява инвестиция в бъдещето. Разбира се, съобразявам се с нагласат на конкретния човек – обикновено хората са се интересували предварително, за да пристъпят към по-мащабен курс за корекции и поддържане на здравата красота.

Например, в последно време се очертава интерес към терапията за биоревитализация с аминикиселини и хиалуронова киселина „Jalupro“, чиято патентована формула стимулира регенерацията на кожните клетки и повишава нивото на естествения колаген. В комбинация с лазерни процедури за изчистване на несъвършенствата по кожата (капиляри, петна и др.) и стягане на кожата резултатите са невероятни. Когато се налагат естетични корекции, обсъждаме проблемните зони на пациента и различните варианти, с които може да подобрим състоянието.

Съвременната естетика не е просто изглаждане на бръчки и придаване на обеми. Много повече знаем за процесите на стареене, влиянието на мускулите, съединителната тъкан и костите и промените, които настъпват с времето, което ни помага да постигнем максимално естествени резултати, базирани на здравето.

Какви са плановете Ви, какво ново предстои да предложите на Вашите клиенти?

Имам списък с цели за близките 10 години. Преди всичко, да запазим линията на професионализъм във всички направления от дейността ни – това е причината хората да ни търсят и да ни се доверяват вече 5 години.

Гледам към възможности за инвестиция в дерматологичното здраве, които имат и естетичен аспект.

Например, планирам да заложа на модерна апаратура за преглед и анализ на бенки. Това е обвързано с нарастваща нужда от още по-надеждна диагностика и лечение.

Планирам също да разширим дермато-хирургичната дейност в посока Мос хирургия – най-прецизният и щадящо инвазивен метод за отстраняване на някои видове лезии на рак на кожата. При този метод, по време на операцията се прави текущ микроскопски анализ на тъканните клетки, което позволява минимално отнемане на здрава тъкан при отстраняване на образувание. Много подходящ за премахване на рак на кожата от лицето, ушите или гениталиите.

Ще предлагаме нови комбинирани лазерни терапии за лечение на белези, съдове, малформации. Ще се разшири спектърът от възможности, а с това ще се увеличи и броят на специалистите в клиниката.  

Виждам развитието и в създаване на иновативни, наши стандарти. За мен връзката здраве-красота-хармония е посоката, в която намирам професионален смисъл и бъдеще.

Please follow and like us:

One thought on “Дерматологът д-р Иван Пеев, собственик и управител на клиника Естелайн: Създаваме естетика, базирана на здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *