Дромомания

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи © Mario Lang / EurocommPR
Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи
© Mario Lang / EurocommPR

Заместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер и собствениците на няколко виенски заведения представиха днес идеята за „летящи учебни кафенета“.

Целта на проекта е да се предостави допълнително пространство за дистанционно обучение на учениците и студентите, които нямат необходимата техническа инфраструктура или достатъчно място у дома.

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи Cafe Frauenhuber © Österreich Werbung/Harald Eisenberger
Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи Cafe Frauenhuber © Österreich Werbung/Harald Eisenberger

Видеркер заяви, че е ентусиазиран от идеята за „летящи учебни кафенета“, тъй като в момента е изключително важно гарантирането на качествено образование и по време на пандемията.

Проектът показва, че в гражданското общество има много добри идеи, които могат да дадат положителни импулси дори в тези трудни времена. Виенската дирекцията „Образование“ ще информира всички учебни заведения в града, за да може записването да започне още на 10 декември.

Ирмгард Кверфелд, собственичка на някои от най-известните виенски кафенета, сред които „Ландтман“ и „Музеум“, е чула за необходимостта от допълнителни помещения за дистанционно обучение и веднага се обажда в Общината.

Радвам се, че можем да помогнем за прешаването на проблема , обяснява Кверфелд, която е и председател на Клуба на собствениците на виенски кафенета. Кафенетата, които в момента не работят с посетители, са идеалното място за временни класни стаи, защото те разполагат с необходимата техническа инфраструктура и гарантират спазването на физическа дистанция и строга хигиена.

Желаещите да получат място в „летящо учебно кафене“ могат да го запазят в онлайн платформата за резервации „Резервирайте своята стая“ https://www.book-your-room.at/fliegende-lerncafe/

Засега в проекта са се включили три кафенетата – „Музеум“ и „Фрауенхубер“ в централния Първи район и „The Legends“ на Ландщрасе.

Кампанията ще продължи до коледните празници, като при необходимост съществува и възможност за удължаване.  

Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи  Cafe 2 © Cafe Museum
Виенски кафенета се превръщат в летящи класни стаи Cafe 2 © Cafe Museum
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *