Дромомания

Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“

Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“.. Първа самостоятелна изложба на Поля Новакова от петък, 8 януари до петък, 5 февруари
Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“. Първа самостоятелна изложба на Поля Новакова от петък, 8 януари до петък, 5 февруари  

Първа самостоятелна изложба на Поля Новакова от петък, 8 януари до петък, 5 февруари  

Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“.
Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“.

„Тръгнеш ли да вървиш, пътят се появява“ – Джелал ал дин Руми

Поля Новакова – инженер по професия, художник по душа или как изкуството бе преоткрито в търсене на истините за личния свят.

Като всеки уважаващ себе си и ценящ сигурността представител на зодиакален знак Телец, авторката приема дълги години да работи в сферата на компютърните технологии.

Но тъй като Луната в наталната й карта е разположена в знака Водолей, а Северният възел е в Риби, съдбата периодично й напомня скрити истини, касаещи същността на съществуването й.

Изложбата представя картини рисувани през последните три години, изпълнени с акрилни бои върху платно.

Творбите са израз и продължение на търсенията на автора в областта на етно мотивите и българската символика.

Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“.
Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“.

В картините са намерили място както живописни съчетания от фолклорни мотиви от различни етнографски области на България, така и паметници на културата, природни феномени, човешки състояния и птици.

Българските символи и корени, смисълът на съществуването ни са темите, които вълнуват художничката и са пресъздадени с огромно внимание и любов.

А на 09.01. и 10.01., събота и неделя, от 10:30 ч. Зала Дионис и зала Аполон на Център по себепознание “Орфей” ще има Семинар по приложно изкуство на художничката Поля Новакова.

През 2016 година, в резултат на серия лични търсения и предишен опит в рисуването, напуска работата си в частния сектор, за да се заеме с това, което винаги й е носило огромно удовлетворение – приложното изкуство.

Бързо става занаятчия към Камарата на художествените занаяти и започва да се занимава с изработване на художествен текстил.

В двудневния семинар Поля Новакова ще ви запознае с техниките на рисуване върху текстил, разкривайки тайни от хилядолетния занаят на приложниците!

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *