Дромомания

Италиански рапър ремиксира българска песен

„Още нещо“ на тийнсензацията DIMI излиза в българо-италиански вариант

Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова – DIMI. Седемнайсетгодишната  българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

Този хит излезе, след като DIMI спечели  специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за  младежко медийно изкуство „Арлекин“.

Наградата се връчи от  интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони – музикален директор на Радио Италия; доц. Дариана Куманова – също като представител на Италия; Лина Гьорчева – Македония; доц. Етиен Леви от българска страна.

Освен конкурсния успех „Арлекин“ донеси на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

Димитрия Николова - DIMI
Димитрия Николова – DIMI

Няколко месеца по-късно по идея на Дариана Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия – DIMI&GIOTTO.

Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори – разказва доц. Куманова – и  предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато  имаме и в България, и в Италия.

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс „Сан Ремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи  за участие в тийнсериал на NETFLIX. 

Димитрия Николова - DIMI.
Димитрия Николова – DIMI.

Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.  

GIOTTO е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify. 

За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли.

За работата си с DIMI италианецът разказва: Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея.  Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче.

Българо-италиански екип вече работи по двуезичния  ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *