Дромомания

Потопете се в ЛЮБОВ – концертът на бъдещето с Камджалов и Тенекеджиева

Маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева в любовна магия

Потопете се в ЛЮБОВ – концертът на бъдещето в зала България на 12 февруари

В месеца на любовта, на 12-ти февруари (петък), от 17:30 и 20:00 часа в зала „България” почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до една великолепна вечер, създадена от Плевенската Филхармония заедно с маестро Йордан Камджалов и специалното участие на актрисата Деси Тенекеджиева. Ден преди това ЛЮБОВ ще бъде представен в Плевен, също с два спектакъла.

Маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева в любовна магия
Маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева в любовна магия

За пореден път Плевенската филхармония твори с маестро Камджалов и ще подаде ръка на младостта и таланта.

Публиката ще има възможността да се наслади на изумителните млади творци – лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“:

Лора Маркова – цигулка

Георги Димитров Жожо – китара

Сара Чакърова – маримба

Сион Найман – виолончело

Мария Славова – сопран

Всички те са сред най-изявените и даровити млади музиканти в областта си и са печелили редица елитни международни конкурси и отличия. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади таланти в България – Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“.

Участието им в този прекрасен музикален проект ЛЮБОВ, под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов, е една от специалните им награди, получена време на годишната Церемония на Фондация “Стоян Камбарев“.

В началото на тази година четиримата инструменталисти получиха поредното признание – номинацията за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР.

В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще потопи публиката в магията на любовта, чрез избрани поетични мисли и стихове. Родната кинозвезда с впечатляваща международна кариера ще се завърне от Лондон, за да може да стане част от този вълнуващ проект.

Сион Найман
Сион Найман

Под диригентството на забележителния маестро Йордан Камджалов, Плевенската филхармония ще изпълни Симфония No.2 за струнен оркестър  в ре мажор от Феликс Менделсон.

Благодарение на оригиналната концепция на диригента, публиката ще има възможността да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело,  китара и цигулка.

Мария Славова
Мария Славова

Едно от най-ярките открития на Фондация „Стоян Камбарев“, прекрасното сопрано Мария Славова, ще претвори песента на Солвейг по драматичната поема на Ибсен – “Пер Гинт” от Едвард Григ. Пори песента на Солвейг по сюитата :ат разходките в парка.

Георги Димитров-Жожо
Георги Димитров-Жожо

Публиката винаги е била омагьосана от забележителното присъствие, дълбочина и сила на внушението на маестро Камдажалов.

От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева, която е създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“, като ЛЮБОВ поставя само началото на серия от техни концерти и съвместни творчески пътувания.

Сара Чакърова
Сара Чакърова
Лора Маркова
Лора Маркова

Билетите за ЛЮБОВ са налични в мрежата на Eventim, на касите на Софийска Филхармония в зала България и билетните центрове на Плевенска Филхармония

Вижте тийзър за концерта:

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *