Дромомания

На Малдивите няма хотели на втора линия

На Малдивите няма хотели на втора линия - Waldorf Astoria
На Малдивите няма хотели на втора линия – Waldorf Astoria

Малдивските острови от самолет изглеждат като разпилян наниз перли в Индийския океан. И всеки от тях е истински бисер във всеки смисъл на думата.

На Малдивите - раят за меден месец
На Малдивите – раят за меден месец

На Малдивите ще намерите 1900 атола с тюркоазени лагуни, копринени плажове и искрящо зелена растителност плюс всички достойнства на пълната почивка – тишина, спокойствие, девствена природа, невероятен подводен свят. И, разбира се, хотели с обстановка и обслужване, срещу които и най-разглезеният посетител трудно може да каже лоша дума.

Искате ли колегите и приятелите безумно да ви завидят? Достатъчно е небрежно да отроните „Заминавам на Малдивите“ насред настръхналата сурова зима.

На Малдивите - раят за меден месец
На Малдивите – раят за меден месец

В райското кътче каквито и да са предпочитанията ви – ще бъдат удовлетворени. Щастливи влюбени, новобрачни на незабравим меден месец, улегнала семейна двойка, изтощено юпи, запалени по гмуркането, фамилия с деца…. просто трябва да подберете хотел със съответстваща на нагласата ви за отдих обстановка.

Въпреки, че Малдивите са едно от любимите места на световните знаменитости и милионери, ловците на звезди и автографи нямат голям шанс да ги срещнат.

Те са избрали екзотичните острови, заради неприкосновеността. На нея можете да разчитате и вие.

Хотели на втора линия няма! Най-често е един атол – един хотел. Специална романтика предлагат и наколните бунгала със стъклен под, през който можете да наблюдавате океанските обитатели или вилите със собствен плаж под рошави кокосови палми.

 На Малдивите гмуркането е любимо занимание
На Малдивите гмуркането е любимо занимание

За пристрастените към дайвинга Малдивите са повече от примамливи – акулите са почти непознати, температурата на водата (дори на дълбочина от 40 метра) е +27 градуса, видимостта е отлична и на 30 метра.

Местните власти са разработили строги правила за поведение на гмуркачите, за да опазят флората и фауната на островите. И никой не може да грабне плавниците преди да се е запознал с малдивските закони.

 На Малдивите можеш да избягаш от всичко
На Малдивите можеш да избягаш от всичко

Ако ви се е приискало да се гмуркате или да избягате от студа, сега е моментът!

Най-добрият период за блаженство на Малдивите е от ноември до април.

Тогава е слънчево и водата е кристално прозрачна. През май и юни времето е непостоянно. До септември може да връхлетят бури и облаци за покриват небето.

През октомври и ноември морето е спокойно, но има голяма вероятност видимостта в океана да е намалена, заради изобилието от планктон.

 На Малдивите можеш да избягаш от всичко
На Малдивите можеш да избягаш от всичко

Малдивите са създадени от Господ като естествен декор за… вечната любов.

Затова е дестинация номер едно за романтични церемонии и предпочитано място за морски сватби.

Между другото, размяната на пръстени и клетви за вярност на приказните острови е дълбоко неофициална и не се обвързва с никакви документи. Така че може да изживеете своя красив момент… без последствия.

 На Малдивите можеш да избягаш от всичко
На Малдивите можеш да избягаш от всичко

„Венчавката” включва традиционна лодка „дони”, гирлянди от цветя и национални малдивски костюми за булката и младоженеца, внушителен и атрактивен церемониалмайстор…

Освен това в хотелската стая аранжират цветя, оставят бутилка шампанско и сватбен подарък от администрацията. В празничният ден годениците се подготвят за ритуала отделно един от друг, както повелява традицията.

На младоженеца предлагат двучасово глезене в СПА-центъра, а невестата минава през задължителните за тържеството фризьор, маникюр, педикюр и грим.

Богато украсеният символичен олтар обикновено е в другия край на острова или на съседен необитаем атол.

Булката пристига с карета или на носилка-паланкин или с лодка „дони” през лазурния океан.

На брега присъстващите обсипват щастливата двойка с листенца от цветя и ориз.

Церемониалмайсторът призовава стихиите Вода, Земя и Въздух да скрепят съюза между влюбените сърца.

Младоженците разменят пръстени и целувки, произнасят клетвите и… вече са мъж и жена. След това отиват на сватбено пътешествие между съседните острови с елегантен пикник и се връщат в хотела, за да отплуват отново при залез слънце на романтичен круиз с яхта и вечеря на свещи.

7
На Малдивите можеш да избягаш от всичко На Малдивите можеш да избягаш от всичко

Ако нямате намерение да запълвате почивката си с женитба, на Малдивите може да плувате на воля в кротките води, да плувате с шнорхел и маска, да се печете на слънце и да опитвате екзотични ястия.

Щом ви се прииска разнообразие, вариантите са разходка с лодка с прозрачно дъно, наблюдаване на делфини и екскурзия по островите.

Още приключения на http://magdalenagigova.blogspot.com

Qatar Airways лети до Малдивите.

Please follow and like us:

One thought on “На Малдивите няма хотели на втора линия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *