Дромомания

„Фотоусещане“, или как да снимаш красотата

Каджураху, автор Бойка Велинова
Каджураху, автор Бойка Велинова

За своя проект „Фотоусещане“ Сава Чапанов получи финансиране по програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“

Национален фонд култура
Национален фонд култура

Същността на проекта е създаване на електронна секция ФОТОУСЕЩАНЕ, на която ще бъдат качени и качвани и в бъдеще авторски фотографии на Сава Чапанов, както и представяния на други артисти.

София. Автор Сава Чапанов
София. Автор Сава Чапанов

Проектът е нов културен продукт /фотографско изкуство/ в дигитална среда. Няма ограничения за пространство и време.

София. Кайя Христова
София. Кайя Христова

Творбите на артистите във ФОТОУСЕЩАНЕ са в отделни подсекции: Природа, Документалистика и репортажи, Портрети, Художествена фотография, Пътешествия, Културно-исторически паметници.

В Галерия авторите се представят с по няколко творби. Помислено е и за начинаещите – има кратък курс за първите стъпки във фотографията.

Автор Георги Кожухаров
Автор Георги Кожухаров

В Пътешествия се представят фотографите, които пътуват и виждат света през своя обектив. На пишещите също е предоставена възможност да изява.

Параклисът Тринити. Автор Христо Кожухаров
Параклисът Тринити. Автор Христо Кожухаров

В Културно-исторически паметници са значими за българската история и култура места, като Царевец, Мезек, Русокастро Стария Пловдив, Цари Мали град, Копривщица и др.

ФОТОУСЕЩАНЕ е отворено пространство за общуване не само в границите на фотографията, но и в сферата на историята, културата, бита, традициите, фолклора. https://abujet.net/bg/photo_perception/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *