Дромомания

Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи

Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи
Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи

 След дълъг полет обикновено човек е като парцал и му се налага да отдъхва два дни, докато дойде на себе си. Прочетох изстраданите съвети на руски блогър-пътешественик. Реших да ги споделя с вас. Ако помогнат да се почувствате свежи, значи вършат работа.

1. Купувайте билети за нощни полети

Ако можете да избирате полет, то предпочитайте нощен.  Така ще можете да спите през цялото време и да се събудите отпочинали на следващия ден. На борда е тъмно, пилотите изключват светлините, а и останалите пасажери почиват.

А понеже организмът ви е свикнал да отдъхва в този отрязък от денонощието, няма да ви е трудно да заспите по време на нощния полет.

2. Пийте много вода и откажете алкохола на борда

Пийте по две чаши с вода на всеки час. Така ще помогнете на тялото си да превъзмогне обезводняването. Не се притеснявайте да поискате вода от персонала.

Алкохолът може и да помага на някого да се бори със стреса, но той силно обезводнява организма.

3. По възможност, не яжте в самолета

Процесът на преработка на храната при големи височини е доста различен. Постарайте се да не приемате тежка храна по време на полета. Тялото ви ще се нуждае от много енергия, за да я преработи и усвои.

4. Не стойте дълго на едно място

Ако полетът ви е дневен или просто не ви се спи, старайте се да се раздвижвате поне веднъж на всеки час.  Идеалният вариант е да станете от стола си и да се поразходите из самолета. Ако не е възможно, поне се разкършете изправяйки се на мястото си.

Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи
Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи

5. Ползвайте кремове за лице и ръце

Заради климатичната система на борда, влажността на въздуха е много ниска. От това страда преди всичко кожата. В допълнение към пиенето на много течности, нанесете крема върху ръцете и лицето си, за да избегнете дерматологични проблеми след полета. Между другото,  не е зле да ползвате и овлажняващи капки за очи. Особено ако носите контактни лещи.

6. Не забравяйте тапите за уши

Организмът се изморява основно от шума на двигателите. Постарайте се да се снабдите с тапи за уши или наушници с шумозаглушители, за да са чувствате по-добре след полета.

7. Чекирайте се по-късно от останалите, за да ви дадат места на опашката на самолета

Може да е съвпадение, но може да е и  работещ метод. Частта при опашката на самолета се запълва последна и затова имате шанс да се окажете сами на четири седалки.

Please follow and like us:

One thought on “Седем хватки как и след 10-часов полет да останете свежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *