Дромомания

Мисис България Валери Стефанова следва криминално право в Лондон

Мисис България Валери Стефанова следва криминално право в Лондон
Мисис България Валери Стефанова следва криминално право в Лондон

Най-красивата омъжена жена за 2020 година Валери Стефанова сбъдва една от най-големите си мечти, които има още от ученичка – да следва криминално право.

Любовта й към законите се развихря в столицата на Великобритания – Лондон, като към днешна дата прилага знанията си в успешна кантора с много влиятелни клиенти.

От скоро амбициозната красавица се е запалила по специалността Киберсигурност и мисли от есента да запише магистратура, като вярва че това е бъдещето.

Правото в комбинация с лов на киберпрестъпници ще я направи конкурентноспособна в цял свят и един от най-търсените специалисти в областта. Това прави Валери Стефанова неочаквано добра комбинация заради факта, че короната за нея не е просто признание за красота, а истинска мисия, зад която стоят години на труд и изпитания.

„В гражданското право всички спорят – основно кой на кого дължи пари. Докато в криминалния сектор хората вече не разпределят пари толкова, колкото се борят за свободата си. Когато един невинен човек влезе в затвора и остане там до края на дните си, това е много по-голяма загуба, отколкото да загубиш една голяма сума пари, нали така. Затова избрах криминалното право.

Има толкова много неуредици в правосъдната система, има хора, които се съдят години наред и изкарват страшно много време в затворите, докато се стигне до дело. Много бих искала да помогна именно на тези хора. Адвокатската ми етика обаче, е такава, че аз не защитавам престъпници.

За мен е важното хората, които са невинни в даден казус, изобщо да не стигат до влизане в затвора“, анализира мисиската.

Напористата брюнетка е родена в Хасково, но животът й към днешна дата е фокусиран в Англия, където тя работи в последните вече над 10 години.

Сбъдва мечтите си с толкова целеустременост и вяра, че историите зад тях да могат да се екранизират. Не спира да пътува из целия свят – повече по работа, но успява да открадне време и за приключения в едни от най-екзотичните кътчета на планетата.

През 2016-та година Валери основава клиника за естетична медицина в Лондон, но само година по-късно заминава за Китай със съпруга си, а след завръщането си прави пълен рестарт на живота си.

„През последните 10 години работата ми костваше много усилия и най-накрая, когато спечелих титлата, тя ми даде възможността да направя своя благотворителна инициатива, която обаче ще се разгръща години наред след това. Аз съм човек, който мисли в перспектива и не бих искала да правя нещата на принципа „всяко чудо за три дни“. Да взема короната, да се появя с нея във всички списания и накрая да няма нищо по-съществено“, споделя красавицата.

Тя успява да стартира онлайн обучение по английски език за деца от социално слаби семейства, които няма нужда да излизат от дома си, за да учат езика. „

Мисис България Валери Стефанова следва криминално право в Лондон

Децата са нещо много специално. А социално-слабите дечица, например, наистина няма да имат друга възможност, освен нещо подобно, за да научат даден език. И когато станат на 18, те вече трябва да имат добро образование зад гърба си, за да имат шанса да успеят да се развият професионално в живота си. Иначе работят ниско платена работа и са неудовлетворени.

Децата на по-заможни родители в същото време са ходили на частни уроци и учители, затова стартират по съвсем различен начин. Ето затова се насочих точно към децата между 13 и 18-годишна възраст. Но имам дори и една група ученици, които са само на 3 годинки“, допълва тя.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *