Дромомания

Надежда за директни полети от България до Грузия

Надежда за директни полети от България до Грузия. Посланик Тамара Лилуашвили с министъра на туризма Николай Събев
Надежда за директни полети от България до Грузия. Посланик Тамара Лилуашвили с министъра на туризма Николай Събев

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и извънредният и пълномощен грузински посланик Тамуна Лилуашвили обсъдиха възможностите за откриване на директна въздушна линия между България и Грузия.

Нейно превъзходителство представи готовността на грузинското правителство да предложи сериозни отстъпки и привилегии към българските авиопревозвачи, които заявят интерес да оперират по тази линия.

За постигане на по-добра транспортна свързаност както между двете страни, така и в по-широк план между Европа, Кавказ и Азия, ще се предприемат и целенасочени действия в посока активизиране на фериботните връзки.

В края на срещата министър Събев заяви, че икономическият интерес на България подсказва, че трябва да се акумулират всички възможности от страна на Грузия и България и да се предоставят необходимите условия пред бизнес средите, за да се възстановят товарооборотът, пътникопотокът и икономическите отношения.

През тази година с валидиране на марка ще бъде отбелязана 30-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете София и Тбилиси.

Още да Грузия можете да прочетете в следващите статии

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *