Дромомания

Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022

Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022
Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022

Програмата осигурява стипендии за абитуриенти сираци, които продължават образованието си във ВУЗ

Образованието е най-ценният капитал за всеки човек – колкото по-висока е квалификацията, толкова по-сигурни са успехът и бъдещата му реализация. Затова от 8 години кампанията #steniskanabala помага на зрелостници без родители да продължат обучението си във ВУЗ и да получат равен шанс в живота.

Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022
Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022

За изминалото време инициативата осигури 259 стипендии за висше учебно заведение на абитуриенти в неравностойно положение и 98 финансови поощрения за тези от тях, които имаха отличен и много добър успех във втори и трети курс.

Предизвикателството към всеки завършващ средно образование випуск е да се включи в каузата, да избере #steniskanabala и така да подпомогне връстници в нужда. Хиляди се отзоваха и доказаха, че зрелостниците са отговорни и мислещи млади хора, подкрепящи полезните начинания.

Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022
Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022

На медийно събитие в НДК, София, бе обявено, че за випуск 2022 инициаторите от Мото-Пфое, с подкрепата на БЧК и логистичното партньорство на DHL Express България, са подготвили тениска със стилизирана, дружелюбна ръка и призива „Остави своя отпечатък“.

Абитуриентите са хората, които гледат най-оптимистично на предстоящото и тепърва ще оставят своята следа върху бъдещето. Ръката е символ на всичко това – уникалност, бъдеще, дейност и помощ.

През 2022 година всеки зрелостник ще може да запечата върху самата тениска част от себе си, от разбиранията си за живота, или посланията към съучениците си и така да създаде своя вечен спомен от последния ден в училище.

Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022
Остави своя отпечатък #STENISKANABALA 2022

Тениските на програмата могат да се поръчат на едноименния сайт https://steniskanabala.bg, но също през Инстаграм профила на кампанията @s.teniskanabala.

Пандемията повлия на броя участници и събраните суми през последните две години. Випуск 2020 и 2021 учиха онлайн и екранът беше тяхната класна стая. Така зрелостниците престанаха да общуват пряко и се промениха. Целият им 12-и клас минаваше някак виртуално, а абитуриентските балове не бяха същите, като преди Ковид. Ако до 2019 г. броят на участващите във всяка кампания с тениски ежегодно растеше, то с напредването на Ковид-кризата все по-малко абитуриенти се включваха.

Но каузата си струва и затова организаторите са оптимисти, че със завръщането трайно  в училище дванадесетокласниците ще възстановят своята общност в класа и випуска, и отново заразно ще е доброто.

До момента участието си в #steniskanabala 2022 са потвърдили няколко випуска – ЧПГЧИ Челопеч, гимназията в Шабла, СУ „Иван Вазов“ във Вършец, СУ „Саво Савов“ в Пирдоп и 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“, София. По традиция, в последния момент се получават най-много заявки, така че организаторите са готови да приемат всички поръчки.

Важно е да се припомни, че в каузата могат да се включат и пораснали абитуриенти. На сайта на кампанията вече се поръчват тениски с кауза и за випуските от декадите на 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век.

#steniskanabala през 2022 г. отново подканя хилядите абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет и да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти. Програмата благодари на своите верни съмишленици и партньори от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до дарителите. Заедно, те продължават да помагат и поощряват младите хора да продължават образованието си.

Дарения и поръчка на тениски се осъществява през сайта на програмата. Информация за инициативата и правилата за кандидатстване за стипендии също са на https://steniskanabala.bg/.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *