Дромомания

CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“

CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“
CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“

  

Новите екскурзии на сушата предлагат кулинарни и културни предизвикателства и вълнуващи приключения в Гърция и Турция

Круизната линия Celestyal Cruises, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, има удоволствието да обяви нова, програма за малки групи по бреговете на дестинациите си в Гърция и Турция, наречена „Автентични преживявания“.

Новите завладяващи екскурзии на брега позволяват на гостите да се потопят дълбоко и да опознаят по-добре дестинациите и в зависимост от личните си предпочитания – да опитат традиционни ястия и да дегустират вино, да се запознаят с местното изкуство и археология, да научат повече за културата или да се впуснат в спортни приключения. Крайбрежните екскурзии се предлагат в пристанища в Гърция и Турция.

Групите включват от двама до двадесет души. Цените на екскурзиите започват от 69 € на гост.

Широка палитра от възможности за преживявания в рамките на маршрута „Идилична Егея“: от дегустация на вино в Солун, хайкинг в Санторини и правене на керамика в Родос до домашна кухня в Миконос и разходка с каяк в морето край Милос.

В популярния маршрут на Celestyal „Идилична Егея“, новата програма „Автентични преживявания“ включва допълнителни опции като винена обиколка на Епаноми в Солунския залив и посещение на Ktima Gerovassiliou, една от най-реномираните винарски изби в Гърция, която произвежда вино вече повече от 40 години.

CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“
CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“

Почитателите на виното ще имат възможност да се срещнат и с винен експерт, който ще им покаже производствената част и ще им позволи да дегустират местни сортове и редки реколти. Включено е още и посещение на музей на виното в региона.

За пътешествениците, които обичат да потопят сетивата си в изкуството и културата,  Celestyal предлага практическо изживяване в правенето на керамика в Родос. Този занаят изиграва значителна роля за ранната гръцка история и култура. Древните гърци са използвали керамични съдове във всеки аспект от ежедневието си – пренасяне, смесване, сервиране и консумация, както и за съхранение на козметика и парфюми.

Във фабриката за керамика “Bonis” гостите ще получат възможността да научат повече за различните техники, възприети в производството на керамика. След демонстрация, те ще могат да направят свой собствен керамичен артикул и да си го отнесат вкъщи.

Докато мнозина се тълпят в Санторини и Ия, известен със своите невероятни залези, малцина се насочват към по-приключенската част на този остров.

Новата екскурзия, предлагана от Celestyal, включва кратък преход на Санторини и цели точно това. Обиколката тръгва по естествена пътека, започваща от Имеровигли и минаваща покрай изоставени параклиси, с невероятна гледка към калдерата по пътя и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия.

CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“
CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“

Изкачването завършва високо на билото от червени скали, надвиснало над калдерата с панорамна гледка към варосаните в бяло къщи на Санторини с цветни покриви. В Санторини любителите на музиката и митологията също са добре дошли. Celestyal ще заведе гостите си на специално музикално и митологично изживяване в Мегалохори, забележително запазено село с цикладска и неокласическа архитектура.

Разходка из селските улици покрай домове, вкопани във вулканичната скала, води до Културния център за музика, изкуство и митология „Symposion“, който се помещава в бивша винарна, където ще изживеете уникална по рода си презентация и „музикално пътешествие“ с митологичен разказ и петнадесет ръчно изработени духови и струнни инструменти.

В Миконос любителите на кулинарията ще могат да изпитат легендарното миконско гостоприемство с еклузивен клас по домашна кухня. Гостите ще бъдат настанени в традиционен чифлик в Спити, където ще се насладят на автентично изживяване в гръцката кухня.

Класът започва с обиколка на кухнята и градината и информционна сесия за това как да отглеждате собствени зеленчуци през цялата година. Следва майсторски клас за приготвяне на гръцки спаначен пай, пълнени домати и чушки и прочутата гръцка разядка дзадзики.

След това участниците ще могат да се насладят на плодовете на своя труд по време на обяд, допълнен с местно вино.

За любителите на изкуството Миконос предлага и възможност да усвоят умението да правят мозайки. Смята се, че правенето на мозайка е една от най-ранните форми на изкуство, съществуваща и днес и е неразделна част от гръцката цивилизация и култура. Участниците ще бъдат насочвани от опитен занаятчия в създаването на свое собствено уникално произведение на изкуството, което да отнесат у дома като личен спомен от посещението си на острова.

В Милос търсачите на приключения могат да  разгледат бреговата линия на зашеметяващия вулканичен остров на екскурзия с каяк. Те ще могат да се докоснат отблизо до геоложкото богатство на Милос, включващо спиращи дъха скални образувания, дълбоководни заливи, пещери и тюркоазените кристално чисти води на Егейско море.

Пътуването започва от Фириплака, насочва се към плажа Геракас (напълно недостъпен от сушата) с пауза за плуване и разглеждане на малка морска пещера. Екскурзията завършва с гребане обратно към известния плаж Циградо с пауза за гмуркане с шнорхел в малък комплекс от морски пещери.

Каякарите могат да видят и „пиратските заливи“, скалните образувания и морските пещери на грандиозното крайбрежие на Родос. Екскурзията се води от експертни водачи, които познават добре маршрутите до закътаните плажове, разкривайки морския живот и природните „скулптури“ по пътя.

Екскурзията започва само на 20 минути от центъра на Родос, на плажа Катара и включва посещение на известния залив, където е заснет известният военен епос от 1961 г. „Оръдията на Навароне“ с участието на Антъни Куин (звездата от „Зорба гъркът“ ), Грегъри Пек и Дейвид Нивън.

Участниците ще се насладят на панорамни гледки към зашеметяващи скални образувания, преди да се впуснат към скрити морски пещери по крайбрежието. Те ще имат възможността да плуват или да се гмуркат с шнорхел в чистите средиземноморски води.

Беритбата на маслини във Волос, печенето на баклава и посещението за мъже в хамам в Истанбул допълват новите изживявания в маршрута „Еклектична Егея“

По маршрута на Celestyal „Еклектична Егея“ гостите могат да разгледат планинския полуостров Пелион на Волос. От заснежените си планини до красивите плажове, Пелион е недокоснат от масовия туризъм и е дом на едни от най-плодородните земи и най-добрия гръцки зехтин – или „течното злато“, както го наричат местните.

От векове маслините и зехтинът са били неизменна част от всеки дом на Пелион и са представлявавли повод за гордост и радост за тези, които ги произвеждат. Ексклузивното преживяване, изследващо производството на зехтин и предлагащо дегустация, започва с шофиране по крайбрежието на Южен Пелион. В село Коропи гостите ще се разходят из маслиновите горички и ще научат повече за различните видове маслини, производствения процес, както и някои тайни от местните производители.

Те ще получат още възможността да участват в събирането на реколтата, както и да посетят мелницата за маслини и да наблюдават как се произвежда необработено маслиново масло. След това гостите ще бъдат поканени на специална дегустация.

Специалните нови екскурзии, предлагани в най-големия град на Турция, Истанбул, включват и  възможността да научите повече за изкуството на правене на баклава от Надир Гюлу, местния „майстор на баклава“.

CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“
CELESTYAL CRUISES предоставя „Автентични преживявания“

Семейният бизнес отваря врати през 1820 г., а бащата на Надир премества фабриката в Истанбул през 1949 г. Гостите ще обиколят пететажната фабрика срещу двореца Топкапъ и ще станат свидетели на демонстрация на приготвяне на баклава от самия майстор, последвана от възможност за включване в производствената част. Следва дегустация на разнообразни турски сладкиши и десерти.

Освен баклавата, нищо „не е по-турско“ от хамама или турската баня, която е значителна част от турската култура.

Специално уелнес изживяване за джентълмени в Истанбул в Cemberlitas Hamami, историческа турска баня. Първоначално построена през 1584 г. за Нурбану Султан, главата на императорския харем в Истанбул, тя съчетава ползите за здравето от парната баня, сауната, измиване на тялото и класически масаж. Включва и класическо турско подстригване, бръснене и лъскане на обувки.

За тези, които желаят да изразят своята артистична страна, в Истанбул Celestyal предлага практически семинар по древното изкуство на рисуването Ebru или хартиеното мрамориране, което датира от времето на Селджукската и Османската империи и е било използвано за изготвяне на имперски документи. С тази техника се създават на дизайни върху воден разтвор с плаващи багрила, които се прехвърлят дизайна върху абсорбиращ материал, като хартия или плат.

Тази почитана през вековете техника получава статут на ЮНЕСКО за нематериално световно културно наследство. Участниците ще могат да създадат свои собствени уникални и незабравими произведения на изкуството, които да отнесат вкъщи.

За посетителите на Кушадасъ, Celestyal предлага сафари приключение с бъги. Сафарито с бъги ще отведе участниците на вълнуващо пътешествие със завладяващ и разнообразен пейзаж; през гори и потоци около дивата природа, с невероятни разкриващи се гледки към Егейско море по пътя.

„Съвременният пътешественик търси по-вълнуващи и изпълнени с преживявания възможности за почивка. Преосмислихме нашата програма за екскурзии на брега и създадохме богата програма ексклузивно за по-малки групи. Това ни позволява да включим повече интерактивни изживявания като създаване на изкуство, готвене и приключенски дейности“, коментира Лесли Пиден, главен търговски директор на Celestyal.

„Тъй като Гърция е „родината“ на Celestyal и тъй като  плаваме до Турция непрекъснато и по-дълго от всяка друга круизна линия, имаме уникалната възможност да предложим обогатяващи изживявания в различни дестинации, които позволяват на нашите гости да си създадат спомени за цял живот.“

Лесли Пиден,  търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.
Лесли Пиден, търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.

Това е само част от многото нови изживявания на брега, които предлагат от компанията. За пълен списък на наличните екскурзии и за резервации, вижте брошурата „Автентични преживявания“ и посетете: http://brochures.celestyal.com/2022-authentic-excursions-euros

За Celestyal Cruises

Celestyal Cruises бързо си изгради репутация и спечели признание като избор №1 за круизни пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер гарантира истинско и уединено преживяване за пътниците. Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемството с истинското потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

Мерки за здравословно и сигурно пътуване

Основен приоритет за Celestyal Cruises е спазването на изискванията за опазване на околната среда и здравето, безопасността и благополучието на гостите на борда, на екипажа, както и на общностите, които посещават. Като член на Международната асоциация на круизните линии, от компанията приеха задължителни мерки за подобряване на здравните протоколи, като част от поетапното възобновяване на круизните пътувания.

Съобразени с препоръките и съветите на водещи учени, медицински експерти, на европейските и гръцките здравни власти, тези протоколи се прилагат по време на цялото пътуване. Мерките за опазване на здравето и гарантиране на безопасността подлежат на непрекъснато оценяване и коригиране въз основа на развитието на пандемията от COVID-19 в Европа. Те са съобразени с наличието и промените по въведените превантивни, терапевтични и смекчаващи мерки.

Награди     

Между 2014 г. и 2021 г. Celestyal Cruises получи най-високите отличия в рамките на наградите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа индустрия. Това включва 1 платинен, 14 златни, 9 сребърни и 5 бронзови отличия в различни категории, включително “Отлично преживяване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО” и “Принос към икономиката”. През декември 2018 г. и 2019 г. Celestyal Cruises получи наградата на редакторите на британското издание Cruise Critic за “Най-добро обслужване”. През февруари 2018 г. Celestyal Cruises получи 4 отличия на Cruise Critic.

През 2019 и 2020 г. Celestyal Cruises беше отличена за цялостния си принос в развитието на круизната индустрия в Източното Средиземноморие в рамките на наградите MedCruise.

Корпоративна отговорност

Celestyal Cruises е дълбоко отдадена на устойчивостта и етичните бизнес практики. Компанията активно подпомага местните общности на дестинациите, които посещава, особено в сферата на образованието. Celestyal Cruises подкрепя и неправителствени организации в областта на културата с цел насърчаване на младежкото предприемачество, развитие на студентите от морските региони и подобряване благосъстоянието на децата.

ISO сертификати

Целият спектър на дейността на Celestyal Cruises в управлението на круизни кораби, включително техническо управление, управление на хотели и екипаж, както и на офиси, са сертифицирани в съответствие със стандартите ISO 9001/14001. Сертифициращият орган е DNV, която е широко призната като най-голямата и уважавана рейтингова агенция за морската индустрия.

Последвайте ни на:

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube, Pinterest

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *