Дромомания

CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19

CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19
CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19

Гостите вече могат да тестват до 72 часа преди качване на борда. Маските не са задължителни

Круизната линия Celestyal Cruises, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обяви облекчена политика срещу COVID-19. За всички пътувания след 26-ти август 2022 г. остава задължително условието гостите на и над 12 годишна възраст да имат пълен ваксинационен курс, а за тези на и над 18 – включително бустерна доза (ако първоначалният им ваксинационен курс е завършен повече от 270 дни преди качването на борда).

CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19
CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19

Също така се изисква всички гости на кораба да имат сертификат за отрицателен антигенен тест за COVID-19, направен не повече от 48 часа или отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди качване, за разлика от досегашното изискване тестът да се прави 24 часа преди качване. За граждани на страни от ЕС и държави, включени в системата на ЕС за цифрови сертификати, се изисква Удостоверение за възстановяване.

Пасажери от страни извън системата на ЕС за цифрови сертификати (САЩ, Канада, Мексико и др.), които наскоро са се възстановили от COVID, могат да предоставят лекарска бележка, допълнена с положителния резултат от теста, съответстващ на датата, на която човекът е диагностициран и отрицателния резултат от теста, съответстващ на датата на възстановяване.

Маските, които преди това бяха задължителни във всички закрити помещения, вече не са задължителни, но вместо това силно се препоръчва носенето им на закрито и на открито при струпване на големи тълпи.

„В съответствие с актуализираните насоки от European Healthy Gateways, Международната асоциация на круизните линии (CLIA) и гръцките здравни власти, имаме удоволствието да обявим по-нататъшното облекчаване на нашите здравни протоколи.“, каза главният търговски директор на Celestyal Cruises, Лесли Пиден.

Лесли Пиден, , търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.
Лесли Пиден, , търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.

По-гъвкавите изисквания предоставят на нашите гости възможност да се тестват още преди да отпътуват за Гърция, вместо преди качване на кораба, както и повече гъвкавост, когато става въпрос за носенето на маски на борда. Здравето и безопасността на нашите гости, екипажа и общностите, които обслужваме, продължава да бъде наш основен приоритет и ние ще продължим да поддържаме връзка с European Healthy Gateways,

Международната асоциация на круизните линии и гръцките здравни власти, както и с всички дестинации, които нашите круизи посещават, за да гарантираме, че спазваме всички най-нови здравни протоколи.“

CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19
CELESTYAL CRUISES ОБЛЕКЧАВА ПРОТОКОЛИТЕ ЗА COVID-19
 

Мерките за здраве и безопасност на Celestyal са подложени на непрекъсната оценка и се коригират въз основа на нови и актуализирани мерки за превенция, терапия и смекчаване на разпространението на COVID-19.

За повече информация посетет  https://celestyal.com/en-cy/ или се свържете със своя туристически агент.

За Celestyal

Celestyal Cruises бързо си изгради репутация и спечели признание като избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер гарантира истинско и уединено преживяване за пътниците.

Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемството с истинското потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

Мерки за здравословно и сигурно пътуване

Основен приоритет за Celestyal Cruises е спазването на изискванията за опазване на околната среда и здравето, безопасността и благополучието на гостите на борда, на екипажа, както и на общностите, които посещават. Като член на Международната асоциация на круизните линии, от компанията приеха задължителни мерки за подобряване на здравните протоколи, като част от поетапното възобновяване на круизните пътувания.

Съобразени с препоръките и съветите на водещи учени, медицински експерти, на европейските и гръцките здравни власти, тези протоколи се прилагат по време на цялото пътуване. Мерките за опазване на здравето и гарантиране на безопасността подлежат на непрекъснато оценяване и коригиране въз основа на развитието на пандемията от COVID-19 в Европа. Те са съобразени с наличието и промените по въведените превантивни, терапевтични и смекчаващи мерки.

Награди     

Между 2014 г. и 2021 г. Celestyal Cruises получи най-високите отличия в рамките на наградите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа индустрия. Това включва 1 платинен, 14 златни, 9 сребърни и 5 бронзови отличия в различни категории, включително “Отлично преживяване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО” и “Принос към икономиката”. През декември 2018 г. и 2019 г. Celestyal Cruises получи наградата на редакторите на британското издание Cruise Critic за “Най-добро обслужване”. През февруари 2018 г. Celestyal Cruises получи 4 отличия на Cruise Critic.

През 2019 и 2020 г. Celestyal Cruises беше отличена за цялостния си принос в развитието на круизната индустрия в Източното Средиземноморие в рамките на наградите MedCruise.

Корпоративна отговорност

Celestyal Cruises е дълбоко отдадена на устойчивостта и етичните бизнес практики. Компанията активно подпомага местните общности на дестинациите, които посещава, особено в сферата на образованието. Celestyal Cruises подкрепя и неправителствени организации в областта на културата с цел насърчаване на младежкото предприемачество, развитие на студентите от морските региони и подобряване благосъстоянието на децата.

ISO сертификати

Целият спектър на дейността на Celestyal Cruises в управлението на круизни кораби, включително техническо управление, управление на хотели и екипаж, както и на офиси, са сертифицирани в съответствие със стандартите ISO 9001/14001. Сертифициращият орган е DNV, която е широко призната като най-голямата и уважавана рейтингова агенция за морската индустрия.

Последвайте ни на:

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube, Pinterest

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *