Дромомания

Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път

Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път - наградените и журито
Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път – наградените и журито

Сред носителките на титлата „Мисис България“ има юристи и филолози

Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път - наградените
Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път – наградените

В балната зала Монтесито се проведе 24-то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2022“. Повече от 300 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 13 финалистки, които се бориха за титлите „Мисис България Universe”, „Мисис Бългaрия Europe”, „Мисис България World”, „Мисис България International”. Бяха избрани и техни подгласнички.

Запазва се тенденцията интерес към конкурса да проявяват омъжени дами с висше образование и престижни професии.

Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път - наградените
Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път – наградените

В първи тур участничките излязоха с тоалети на Фирма Веникс, които изработват уникални български дрехи с етномотиви и уникалната българска шевица, а във втория дефилираха с елегантните тоалети на Хаос бай Хрис, придружени от техните съпрузи, деца или близки приятели. В трети тур представиха прекрасните тоалети на КИАРА фешън на дизайнерката Гергана Апостолова.

Журито бе съставено от носителките на титлата „Мисис България“ и световни конкурси за омъжени жени: Илиана Карастоянова, Мира Стоянова, Емилияна Маркова, Станислава Василева, Валери Стефанова, Силвия Величкова, Виктория Божилова, Боряна Янева, Пламена Червенкова, Стойка Николова, Мисис Баба Дони Василева,  както и от представители на спонсорите в лицето на Даринка Кръстева – „Дари Травел“,  д-р Симеон Личев, Гергана Апостолова и актьорът Иоан Карамфилов.

Гримът бе дело на Христина Герасимова.

Най-красивите омъжени дами на България получиха подаръци от Боди Ток, Фитнес Пулс, бельо от Кави Рум, ваучер от SPD Studio amrit – 2 часа и висцеларна терапия в център за здраве и красота „Chervencova”,  козметичния бранд с натурална козметика – Juvebelle AY Cosmetics, процедури в Derma Gold, и екскурзия от Дари Травел.

Конкурсът подкрепи кампанията за изработване на перуки за онкоболни деца на Магама и кампанията за терапия със стволови клетки на малката Лили, която е с диагноза аутизъм.

Гостите в Монтесито помогнаха на малката Лили
Гостите в Монтесито помогнаха на малката Лили

Годишната кауза на носителките на титлата Мисис България тази година е да опознаят и популяризират красотите на България Специален гост на събитието бе Вероника Ахмед – Mrs. Universe Middle East 2021. Водеща бе Нели Пандилова.

Нели Пандилова
Нели Пандилова

Подгласнички на Мисис България 2022 станаха:

Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път
Коронясаха омъжените красавици на България за 24-и път

Четвърта подгласничка – Христина Иванова. Завършила е с отличен успех медицински Университет Пловдив,  работи като стоматолог.

Трета подгласничка е Кристина Кирчева – майка на две деца. Работи като експерт в една от най-големите застрахователни компании.

Втора подгласничка е Теодора Герчева – на 33 години от Бургас. Специалист в сферата на туризма, маркетинга и рекламата.

Първа подгласничка – Славяна Драгнева, 33-годишна от Казанлък. Обича да учи и да се развива. Последната й научна титла е доктор по неикономически науки.

Званието Майка на България бе присъдена на Теодора Герчева, която има три деца. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да пътува и да посещава нови места.

А ето и победителките в конкурса:

Мисис България International – Мани Вартан, на 33 години от Пловдив. По образование е магистър филолог и психолог, преподавател по български език и литература. Владее 4 езика.

Мисис България Europe – Гергана Станчева, на 26 години от Ямбол. По нейна идея се създават пейки за по-удобно кърмене и преповиване на бебета в родния й град.

Мисис България World – Ива Недялкова, на 26 години. Носителка е на титлата Лейди България 2018 г. По образование е юрист, но работи като мениджър в най-голямата лайфстайл верига у нас.

 Мисис България Universe – Оксана Желяпова от Варна. Завършила е с отличие висше образование юрист по международно и криминално право. Каузата й е да се сплотят бесарабските българи и да създадат благотворителен фонд за децата, които искат да учат и живеят на родна земя.

 Снимки: Качество, дизайн, точност

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *