Дромомания

Международният младежки медиен фестивал „Арлекин“ обединява за творчество в Рим деца от България и Италия

Международният младежки медиен фестивал „Арлекин“ обединява за творчество в Рим  деца от България и Италия
Международният младежки медиен фестивал „Арлекин“ обединява за творчество в Рим деца от България и Италия

От 3 декември 2022 г. започва Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“, който тази година ще се проведе в Рим. Мотото му е „Светът в моите очи“ и има за цел да стимулира детското и младежко творчество и съзидателност в областта на медийните изкуства.

Той е място за обединяване на българските деца по света, място за личностно израстване на децата и младите хора, откриване на таланти, придобиване на умения за публична изява и защита на проекти пред конкуренти и жури.

В МУЗИКАЛНИЯ КОНКУРСучастниците трябва да изпълнят една популярна песен по собствен избор. Победителите получават награда статуетка, грамоти, участие без кастинг на Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин“ 2023 два дни ол инклузив във Варна.

В надпреварата ще участват български и италиански деца от 5 до 18 години.

В направление КИНО участниците в рамките на два дни трябва да заснемат и монтират кратък филм или рекламен спот със заглавие „Защо харесвам Рим?“. По време на заснемането и монтажа на клипа, те ще могат да разчитат на онлайн консултация от екипа на фестивала.

На онези, които са заснели и показали чрез творбите си, че са научили изразните средства необходими за направата на клип, ще се издаде сертификат за усвоено първо ниво във видеопроизводството.

„Фестивалът е място за обединяване на българските деца по света, място за личностно израстване на децата и младите хора, откриване на таланти, придобиване на умения за публична изява и защита на проекти пред конкуренти и жури“,  каза Венета Ненкова, основател на Българското училище в Рим и председател на Културна асоциация „Паралел 43“ в Рим.

Домакини на събитието са спечелилите наградата „Арлекин“ за монтаж на варненското издание на фестивала – младежи от българското училище ,,Илия и Асен Пейкови. По тяхна инициатива се провежда фестивалът в Рим, подкрепата на българското посолство в Италия, Държавната агенция за българите в чужбина, Българския културен институт в Рим, Италианския културен институт.

Please follow and like us:

One thought on “Международният младежки медиен фестивал „Арлекин“ обединява за творчество в Рим деца от България и Италия

  1. Прекрасна инициатива.Хубаво е децата и младежите да имат стимули и изяви.Споделеното вдъхновение е много,много вдъхновение,това е енергията на радостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *