Дромомания

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов на 9.12. 2022

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов
Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов

Нина Николина с магическите гласове на България, Александър  Кадиев, Радина  Боршош и Владо Въргала са част от имената в празничната гала.

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов
Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов

Александър Кадиев, Владо Въргала и Радина Боршош са потвърдили участието си в грандиозният спектакъл „Стефан Данаилов на 80: Години любов“ , с който на 9 декември от 19,00 ч. в Народен театър „Иван Вазов“, ще се отбележи 80 години от рождението на един от най- обичаните и снимани български артисти Стефан Данаилов.

Сценарият и участниците в празничният спектакъл се пазят все още в тайна от режисьора Росица  Обрешкова , племенница на Стефан Данаилов.

Заедно със сценографа Елена Иванова и сценариста Георги Тошев те подготвят специална  програма, с която ще си спомним за любимият актьор. 

Студенти и приятели на Мастера ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта от филма на Георги Тошев, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от „Златен фонд“ на БНР.

Същата вечер ще бъде връчена от вицепрезидент Илияна Йотова поредната „Стипендия на Ламбо“ със спомоществователството на фестивала „Сцена на кръстопът“, чийто създател е самият Стефан Данаилов. 

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов
Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан  Данаилов

От днес 5 декември поради големият интерес на касите на театъра и в мрежата на Изипей се пускат допълнителни бройки билети за събитието на втори балкон.

Билетите са със символичната цена от 15 лв. с благотворителна кауза.

Още приживе като министър на културата Стефан Данаилов имаше мисия да подпомага Дома на ветераните на културата и изкуствата в София. Неговата воля ще бъде спазена и за този спектакъл, като всички средства от  продадените билети ще бъдат дарени на дома в квартал Захарна фабрика, казаха организаторите.

На 9 декември от 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум“ в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“. 

В откриването ще участват Мирослав Боршош, заместник- кмет на Столична община, Георги Тошев- куратор на изложбата и режисьора Росица Обрешкова, племенница на Стефан Данаилов.

Спектакълът и фотоизложбата по повод отбелязването на 80-годишнината от рождението на емблематичния артист е под патронажа на вицепрезидент Илияна Йотова и със съдействието на Министерството на културата и Столична община.

СТЕФАН ДАНАИЛОВ: Има истории, които не са за разправяне. Има и други, които показват що за хора сме били – аз и моето поколение. В нашите истории има идеали, има любов, има приятелство… Важни неща, трябва да се говори за тях. Един ден, когато събереш достатъчно мотиви, напиши нова книга – в нея да не говоря само аз, а и хората, белязали живота ми… И не забравяй, има една дума, на която много държа – ЖИВОТ! Доскоро беше „любов“, но днес със сигурност знам, че най-важната дума е „живот“!

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *