Дромомания

Да се нахраниш в Тайланд само за лев

Да се нахраниш в Тайланд само за лев
Да се нахраниш в Тайланд само за лев

Бюджетни туристи, които обикалят Тайланд с раници на гръб, споделят списък с ястия, които могат да бъдат намерени в местните заведения и са вкусни, не много люти и най-вече – по джоба им.

Животът в екзотичната Страна на усмивките тропическа страна може да бъде евтин и това не е трудно като се има предвид, че в Тайланд вадят по четири реколти годишно и изобилието от плодове и зеленчуци се отразява положително на цените на блюдата.

Ако не сте склонни да се гмурнете в дебрите на автентичната тайландска кухня, запознайте се със „списъка за оцеляване“ на бекпекърите, който те споделят в блога си. Цените са конвертирани в български левове:

1. Пюре с пилешко бутче,  броколи с моркови – 2,60 лева. Според туристите силно напомня европейските гозби. Можете да го намерите в обикновен магазин на 7/11 (7-Eleven). „Ястието не е пикантно, вкусно и, най-важното – домашно приготвено“.

2. Картофена салата – 2,30 лева. Тази манджа от картофи, лук, зелен грах, майонеза и маруля се харесва и на местните. Среща се в менюто на тайландско-китайските кафенета, където туристи не ходят.

3. Ориз с пържена риба, сос и свежа салата. “Просто, много вкусно и леко пикантно. Предлага се в тайландските закусвални“. Цената му е около 2 лева.

4. Кнедли и равиоли с всякакви пълнежи: риба, месо, скариди, сирене, зеленчуци  струват между 1,30  и 5,30 лева. В зависимост от количеството и ресторанта, в който ги поръчвате. Според пътешествениците тайландците „просто ги обожават“. Сами решавате колко пикантно да е ястието като го подправяте с някой от безбройните сосове. „В Азия дори тестото се прави многоцветно … Но там кнедлите се сервират без бульон или дори пържени. И не добавят масло при сервирането. Въпреки това тайландските кнедли, пелмени и равиоли са много вкусни “, споделят блогърите.

Освен това в азиатската страна има леки супи, чиято цена също се вписва в разходите на бюджетен турист. Знакова е пикантната Tom Yam, която се приготвя от кокосово мляко и скариди. Но има и версия с пиле.

„Е, ако имате непоносимост към лютото и не искате да опитате огнени ястия, уверяваме ви, че в Тайланд няма да е проблем да намерите храна без подправки. Дори ако е по-екзотична като рибени кюфтета,  заешка чорба,  водорасли. Цената им също е смешна от 1,00 до 3,20 лева за солидни порции.

 

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *