Дромомания

БНР е издател и продуцент на дебютния албум на Петя Панева

БНР е издател и продуцент на дебютния албум на Петя Панева

Впечатляващата музикална колекция, озаглавена “Петя Панева с Оркестъра за народна музика на БНР“ включва девет великолепни песни, записани с едни от най-добрите български инструменталисти и аранжирани от композиторите Георги Андреев, Костадин Генчев и Димитър Христов.

Доброто познанство между Оркестъра за народна музика на БНР и Петя Панева не е от днес, нито от вчера. То е отражение от бдителния поглед на състава и неговия диригент Димитър Христов през годините към младата генерация изпълнители, сред които безспорно се откроява възхитителната Петя Панева.

В поредната им среща, албумен дебют за певицата, ясно се долавя зрялото майсторство между равностойни колеги. Музиката, въплътила искреното им общуване, е сладкодумен разказвач на истории.

Една след друга се сменят деветте звукови картини, разкриващи богатата душевност на солист, диригент, композитор и оркестър. Дебютният албум на Петя Панева с ОНМ на БНР е не просто музикален продукт, а изживяване, от което струи обич, талант, посветеност, вдъхновение, майсторство – резултат от неповторимата симбиоза между виртуозните музиканти с поглед на откриватели и пазители на добрите традиции и един от диамантите във вокалното фолклорно изкуство.

“Изпълненията на Петя Панева възраждат най-добрите традиции на българския народен песенен фолклор, запазени през столетията. Брилянтно пеене с чисто и неподправено звучене!“, казва за нея композиторът Георги Андреев.   

Според композитора и диригент на Оркестъра за народна музика на БНР Димитър Христов “Петя Панева е истинско явление в съвременната фолклорна история на България. Наследницата на Калинка Вълчева, както всички я определят, вече е със собствен стил, репертоар и кариера. С кадифения си богато  орнаментиран глас и естествено очарование тя мигновено пленява слушатели и зрители.

“Петя Панева безспорно е диамант в короната на най-прекрасните български гласове. Кристално чист глас и неповторим тембър, каквито вече рядко се раждат. Можем да бъдем щастливи, че тя продължава най-добрите традиции в народното пеене“, смята композиторът Костадин Генчев.

“Отвъд абсолютно заслужените комплименти за изпълнителското ѝ майсторство, Петя Панева успя да изгради невидим мост в отношенията между различните поколения изпълнители. И едните, и другите виждат бъдещето в нея“, категоричен е музикалният продуцент Кристиян Неделчев.

Дебютният албум на Петя Панева с ОНМ на БНР може да бъде намерен в Рекламно-информационния център на БНР на адрес: гр. София, бул Драган Цанков № 4.

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *