Дромомания

С Димитър Владиков от Хаваите до Виетнам и от Тайланд до Филипините и Япония

С Димитър Владиков от Хаваите до Виетнам и от Тайланд до Филипините и Япония
С Димитър Владиков от Хаваите до Виетнам и от Тайланд до Филипините и Япония

В Покана за пътуване на 29 януари по програма Христо Ботев от 17 часа: Авторът на „Райски острови“ за приключенията си по най-красивите късчета земя на планетата. Гръцките острови – в чиния с гурме-менюто на шеф Даян Кочилас

Гръцките острови – в чиния! С шеф Даян Кочилас
Гръцките острови – в чиния! С шеф Даян Кочилас

Щастлива съм да ви представя д-р Димитър Владиков, адвокат по инвестиционно право, професор по бизнес английски, автор на 8 книги във всички жанрове – от разкази, през учебници до роман.

Но в Покана за пътуване гостува като създател на пътеписи и по-специално, заради книгата си „Райските острови“ – на български и на английски. Дими живее почти от десетилетие в Китай и поради пандемията не се бе връщал четири години. 

В четивото си той разказва за посетените от него екзотични кътчета през дългото принудително изгнание. В предаването по програма Христо Ботев на БНР ще кръстосваме с г-н Владиков от Хаваите до Виетнам и от Тайланд до Филипините и Япония.

Събеседникът ми е професор в китайския град Ханджоу (столица на провинция Дзъджиян), но през дългите ваканции, авантюристът хваща самолета към непознати места.

Освен юрист,  преподавател и основател на българското училище в Шанхай, гостът ми Димитър Владиков е  шесткратен шампион на България по таекуондо, треньор по кикбокс на китайци, а напоследък и увлечен по тайландското бойно изкуство муай тай. Със същата вещина обаче ползва и клавиатурата като писател.

При разговора ни с Димитър Владиков се оказа, че от посетените на него острови ми липсват само Япония и Южна Корея. Налага се да го догонвам, но пък продължавам да събирам впечатления и да си набелязвам места на картата. Той пък с изненада научи, че съм ходила в Сямън – свободна икономическа зона в Китай.

Професор Дими, както китайските му студенти наричат Димитър Владиков, издава последната си книга с пътеписи на български и английски, за да я подари за рождения ден на своята майка. Той съзнава, че ако беше направо на китайски, тиражът й щеше да е чутовен. В замяна на това предишните му разкази са написани директно на английски, имат си американски агент и издател и се продават в Amazon.

Нямат край сладките приказки с Димитър Владиков, гражданин на Благоевград с временно местожителство в Китай.  Като отявлен любител на тропически гледки, плажове и коктейли, той ни разказва за описаните от него райски острови, които е успял да обиколи в рамките на ваканцията си като университетски преподавател. На онези, където е останало сърцето му, е имал случай и да се върне. 

Това определено ще се случи и с Тайланд, където е имал късмета да храни с биберон бебе-тигърче.

https://youtube.com/shorts/I3xhBVi-TCU?feature=share

Ако сте любители на американските гастрономически канали, може  да се попадали на „Моята гръцка маса“ – шоу за кулинария и пътешествия с Даян Кочилас. Тя е автор на повече от 18 готварски книги за средиземноморска кухня, освен това ръководи училище за гурме на родния остров на баща си – Икария и е главен готвач-консултант.

Имах късмета да се докосна до нейните умения, благодарение на круиза „Три континента“ на Celestyal cruises, на който бях, и за който не спирам да ви разказвам.

Вкусният ми разказ четете тук:

Please follow and like us:

2 thoughts on “С Димитър Владиков от Хаваите до Виетнам и от Тайланд до Филипините и Япония

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *