Дромомания

От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд
От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

Новият маршрут от София до столицата на Саудитска Арабия вече е в продажба на wizzair.com и ще предостави на пътниците вълнуващи нови възможности за пътуване на цена само от 68.99 лв.


Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света[1], днес отбелязва разширяването на мрежата си в София с още един вълнуващ маршрут – до Рияд. Първият полет до столицата на Кралство Саудитска Арабия излетя този следобед, като с него бе поставено началото на нова ера на по-удобни и достъпни възможности за пътуване между България и Саудитска Арабия.

От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд
От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

Маршрутът София-Рияд ще се изпълнява два пъти седмично (сряда и неделя), предоставяйки на пътниците удобно разписание както за почивка, така и за бизнес пътувания. Билетите за новия маршрут са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 68.99 лв.*

Добавянето на новия маршрут е още едно доказателство за амбициите на авиокомпанията да развива българския пазар, като продължи да разширява мрежата си извън Европа и да предлага все повече различни дестинации за пътуване.

Освен това с този ход Wizz Air ще засили присъствието си както в България, така и в Кралството, същевременно стимулирайки местния туризъм в двете държави.

От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

Съчетавайки страхотна смесица от различни култури и традиции, оживени базари, модерни небостъргачи и множество красиви природни пейзажи, Рияд е единствено по рода си място, което си заслужава да бъде посетено от всеки, който иска да разшири хоризонта си и да се потопи в един напълно различен свят.

Разположен в центъра на Арабския полуостров, Рияд е не само административна и политическа столица на страната, но и културна столица на Саудитска Арабия заради различните културни забележителности като Историческия център на крал Абдулазиз, който е и Национален музей.

А ето и един забавен факт: думата „рияд“ произлиза от арабската дума „rawḍah“, която означава „градини“ или „ливади“. Градът е наречен така заради впечатляващо плодородните земи и пищните зелени градини в района.

От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд
От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

Тамара Никифорова, Мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Много сме развълнувани да стартираме първия си полет от България до Саудитска Арабия. Рияд, столицата на Кралството, е една от най-вълнуващите дестинации в света, която предлага изключителна смесица от различни култури и модерна архитектура.

България е основен пазар за Wizz Air и ние постоянно се стремим да разнообразяваме мрежата си, за да предложим на нашите клиенти още по-достъпни възможности за пътуване. Благодарни сме на Летище София за успешното ни партньорство през всичките тези години.

Приятелски настроеният екипаж на Wizz Air с нетърпение очаква да посрещне всички пътници, които търсят нови приключения, на борда на полетите ни до Рияд.“

Хесус Кабайеро, Главен изпълнителен директор на Летище София, заяви: „Чрез директните полети до Рияд сега София е по-близо до Саудитска Арабия. За първи път пътниците на Летище София имат шанса да летят целогодишно до най-големия град на Арабския полуостров, като по този начин разширяваме мрежата от полети на Летище София на Изток.

Разписанието на Летище София днес предлага 77 редовни дестинации по целия свят и стремежът ни, що се отнася до източния пазар, е да задоволим вече съществуващия потребителски интерес.“

МаршрутДниЗапочва от:  Цени* от:
София – РиядСряда и неделя19 април 2023 г.68.99 лв.

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.


[1] Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022

Please follow and like us:

One thought on “От София излетя първият самолет на Wizzair за Рияд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *