Дромомания

Валентин Станков – шест месеца от България до Виетнам на автостоп

Валентин Станков – шест месеца от България до Виетнам на автостоп
Валентин Станков – шест месеца от България до Виетнам на автостоп

В Покана за пътуване на 14 май 2023 по програма Христо Ботев на БНР от 17 часа:  С две малки деца из половин Азия.  Тайландският курорт Патая извън плажовете и секстуризма

 С две малки деца из половин Азия.
С две малки деца из половин Азия.

Първият гост в Покана за пътуване е обречен да бъде пътешественик още с раждането си. Появил се е на белия свят на задната седалка на семейната кола някъде из Еленския Балкан.  

Валентин Станков завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, играе в театър Възраждане, във Великотърновския и в Шуменския театър.  И признава, че  професионалните умения са му помогнали много в общуването при шестмесечното му пътешествие на автостоп из Европа и Азия.

А моят събеседник Валентин Станков специализира кукловодство и започва да създава детски театрални представления, обучава и малчугани в магията на театъра. А понеже сред хобитата му важно място заема психологията, за да живее в съгласие със себе си, от няколко години той се занимава с коучинг и НЛП – невро-лингвистично програмиране.  

Но в Покана за пътуване той гостува с разказ за скитането си на автостоп, преспиването на палатка или по системата коуч сърфинг в продължение на шест месеца из цяла Азия.

Актьорът Валентин Станков разказва за своите приключения на автостоп из Грузия, Иран, Индия, Тайланд, Мианмар, Виетнам, които описва в книгата  „Живот в едно пътешествие“.

Всъщност, всичко започва когато приятелката му купува за себе си и двете си деца билети до Камбоджа и с Валентин се уговарят да се видят там. Цените на самолетните полети междувременно скачат до небесата и той, вдъхновен от един попаднал му пътепис, решава да тръгне на стоп и да спи на палатка. И така – шест месеца…

На място осъзнава, че в многомилионните държави личното пространство няма никакво значение. А когато в Камбоджа се присъединява към приятелката си и двете й деца автостопът става още по интересен. Четиримата обикалят Виетнам на длъж и шир.

Актьорът Валентин Станков е ярко доказателство на приказката, че апетитът идва с яденето. Особено ищахът за пътешествия. Да му пожелаем да стигне до Индия със стария си ван и да напише продължение на книгата „Живот в едно пътешествие“.

За различната Патая четете тук

А също така и тук

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *