Дромомания

Последният филм с участието на Емилия Радева с прожекция в нейна памет

Последният филм с участието на Емилия Радева с прожекция в нейна памет. Ангел Бончев и актрисата в деня на премиерата на филма "Светецът светкавица"
Последният филм с участието на Емилия Радева с прожекция в нейна памет. Ангел Бончев и актрисата в деня на премиерата на филма „Светецът светкавица“

Последният филм, в който участва легендата на българското кино и театър Емилия Радева – “Светецът светкавица” на журналиста Ангел Бончев ще бъде прожектиран на 30 и 31 май в кино “Влайкова” в нейна памет от 19 часа.

С едноминутно мълчание преди началото на прожекцията ще се засвидетелства уважението и обичта към Емилия Радева, която озвучава един от възловите моменти във филма “Светецът светкавица”. Тя се превъплъщава в ролята на майка Макария, която през 1950 година, намира мощите на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови.

Плакат на филма "Светецът светкавица"
Плакат на филма „Светецът светкавица“

“Светецът светкавица” представя живота и дивните чудеса на един малко познат светец у нас – Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от светецът светкавица, както е известен св. Ефрем в Гърция и Румъния. Филмът „Светецът светкавица“ преобръща представите ни за чудеса и вяра.

Билети за прожекциите в памет на Емилия Радева, може да намерите на сайта на автора и режисьор на филма www.angelbonchev.com.

Емилия Радева почина на 11 май, 12 дни преди да навърши 91 години. Тя бе обичана актриса от поколения българи. Тя е известна с ролите си във филмите „Матриархат“, „Иконостасът“ и „Сиромашка радост“, както и сериала „Дом за нашите деца“. През 2003 г. е наградена с орден „Стара планина“ – I степен, „за приноса си за развитието на българското изкуство и култура“. През 2013 г. получи „Аскеер“ за цялостно творчество.

Видео с откъс от филма “Светецът светкавица” с участието на Емилия Радева:

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *