Дромомания

Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“

Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“
Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“

В дъждовната вечер на 18 май уютната Къща на София в квартал Лозенец приюти гостите на Валентина Петкова, дошли на представянето на дебютната й книга „Къщата с черешите“. Колеги от „Труд“, приятели, роднини, деца и внуци се събраха, за да отбележат 80-годишнината на Владимир Петков, на когото е посветена книгата й.

На „Къщата с черешите“  й тръгна по вода. Авторката с издателя Любен Козарев
Авторката с издателя Любен Козарев

В началото авторката сподели, че отдавна е носила в сърцето си идеята за „Къщата с черешите“. А появата й на бял свят е станала възможна благодарение на подкрепата на социолога проф. Георги Фотев. Както и на Любен Козарев, собственик на престижното издателство „Изток-Запад“.

Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“
Проф. Георги Фотев ориса „Къщата с черешите“

Пред гостите проф. Георги Фотев се спря на откровеността на авторката и достъпния й и елегантен стил на писане. А Козарев, който е лидер в издаването на стойностна литература подчерта колко е важен баланса, когато се пише за сложни исторически времена.

Синът на Владо Петков - Константин прочете специално изпратено от Чикаго писмо от Ваня Влашка, "ученичка" на журналиста в спортния отлед на "Труд"
Синът на Владо Петков – Константин прочете специално изпратено от Чикаго писмо от Ваня Влашка, „ученичка“ на журналиста в спортния отлед на „Труд“

 За Владо Петков като аристократ на духа, толерантен човек и добър баща говори както Валя, така и водещата на вечерта Магдалена Гигова. Румен Пайташев припомни безспорния му професионализъм и постижения в спортната журналистика. А синът му Константин прочете изпратения от Чикаго от Ваня Влашка весел спомен за Владо и спортния отдел на  някогашния „Труд“. Бяло и червено вино сгряха вечерта.

Гостите получиха автограф и се сдобиха с „Къщата с черешите“, на която й тръгна по вода.

На опашка за автограф от авторката
На опашка за автограф от авторката

А и вече може да се намери на книжния пазар

https://iztok-zapad.eu/kashtata-s-chereshite#3173

Снимки Цветан Томчев

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *