Дромомания

24 книги за 24-и май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

24 книги за 24-и май - Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си
24 книги за 24-и май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

Специална селекция от книги на български език, сред които класически и съвременни наши автори като Вазов, Йовков, Алеко Константинов и Георги Милков отплава на борда на Celestyal Olympia и Celestyal Crystal

24 книги за 24-и май - Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си
24 книги за 24-и май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

Celestyal, носителят на редица награди и избор номер едно на пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие, има удоволствието да обяви, че обогатява бордните библиотеки на корабите си Celestyal Olympia и Celestyal Crystal с 24 нови заглавия на български език.

Книгите са дарение от Националната информационна агенция Bgtourism.bg по повод 24-ти май., денят на българската писменост и култура. Допълнително Celestyal ще получат и творби на Йордан Йовков, включително разказа „Албена“, преведени на английски, френски и румънски език.

24 книги за 24-и май - Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си
24 книги за 24-и май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

Библиотеките на корабите във флота на Celestyal имат богат набор от литература на различни езици, с която се стремят да допринесат за още по-уютното изживяване на борда „като у дома“ по време на плаванията в открито море и да задоволят потребностите на туристите от цял свят. През последната година Celestyal може да се похвали с гости от цели 136 различни националности на борда на своите кораби. 

Българските пасажери на корабите Celestyal Olympia и Celestyal Crystal вече имат на разположение за свободното си време различни жанрове – романтика, класика, дори книги за деца от български и чужди автори. Сред актуалните заглавия са „Истории от ръчния багаж“ на Георги Милков, „Живот по гръцки“ на Питър Барбър, „Уважавай себе си“ на Патриша Спарадо, както и класиките от българската литература „Под Игото“ на Иван Вазов, „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов и „28 разказа“ от Йордан Йовков.

Малките пасажери ще могат да се забавляват с „Приключенията на Том Сойер“ на Марк Твен. Изборът на детски книги е интересен не само за малките, но и за порасналите деца – „Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят“ на Луис Карол, „Приказна съкровищница“ с илюстрации на Рене Клоук, „101 класически приказки и легенди“, която включва любимите на децата „Малката русалка“, „Приключенията на Питър Пан“, „Книга за джунглата“, „Щурец и мравка“ и др.

Любителите на леките четива и романтичните истории пък ще открият „Поканата“ на Ви Кийланд и поредицата „Бриджъртън“ на Джулия Куин.

Идеята за дарението на Руслан и Светлана Йорданови от Bgtourism.bg идва на борда на кораба на Celestyal Olympia по време на тридневния круиз „Иконична Егея“, впечатлени от прекрасното изживяване на борда.

Целта на дарението ни е българските туристи да намерят актуални и интересни книги по време на пътуването си с круизен кораб„, каза Руслан Йорданов – създател и собственик на Bgtourism.bg за инициативата. „ Избрахме и да предоставим на Celestyal книги от българския писател Йордан Йовков, включващи разказа „Албена“, преведени на английски, френски и румънски език, за да обогатим библиотеката и на други езици. Така искаме да дадем възможност на пасажерите от други националности да се докоснат до прекрасната българска литература.„, добави Йорданов.

За нас е чест да обогатим библиотеките си с тези чудесни български книги и заглавия на български език по повод деня на братята Кирил и Методий, създатели на кирилицата, която знаем, че е в основата на 23 различни езика в цял свят.“, каза Ефи Карнеси, мениджър „Бизнес развитие за България“.

Според последното изследване за удовлетвореност на клиентите на Celestyal, 94,6% признават гостоприемството на борда за едно от най-добрите изживявания по време на пътуване. Библиотеката е важна част от разнообразните възможности, които Celestyal има за да удовлетвори всички желания на нашите гости на борда. Все повече българи избират Celestyal за своята круизна почивка из Гръцките острови и за нас е от особена важност да предоставим още повече персонализирани възможности за забавление на борда“, добави Карнеси.

24 книги за 24-и май - Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си
24 книги за 24-и май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

За Celestyal

Celestyal бързо си изгради репутацията и спечели признание като избор номер 1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер предоставя истинско и уединено преживяване за пътниците.

Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемство с истинско потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

Награди

От 2014 г. Celestyal получава най-високите отличия в рамките на наградите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа индустрия. Това включва 1 платинен, 15 златни, 10 сребърни и 9 бронзови отличия в различни категории, включително “Отлично преживяване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО”, “Принос към националната икономика”, „Опознавателни пътувания (FAM) и престрипове“, „Комуникационна кампания“ и „ Многоканална маркетингова кампания“.

През декември 2022 Celestyal спечели бронзово отличие на Британските награди за пътувания в категория „Най-добър оператор на мини круиз“. Celestyal получи и титлата за най-добра океанска круизна линия в категория „Най-добро обслужване“ на годишните награди на редакторите на британското издание Cruise Critic Editors’ Picks Awards за 2022-ра награда, получена също през 2018 г. и 2019 г. През февруари 2018 г. Celestyal получи 4 отличия на Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards – две първи места за „Крайбрежни екскурзии“ и „Стойност“, както и две втори места за „Обслужване и забавление“.

През 2019 и 2020 г. Celestyal беше отличена за цялостния си принос и ангажираност за развитието на круизната индустрия в Източното Средиземноморие в рамките на наградите MedCruise.

Корпоративна отговорност

Celestyal е дълбоко отдадена на устойчивостта и етичните бизнес практики. Компанията активно подпомага местните общности на дестинациите, които посещава, особено в сферата на образованието. Celestyal подкрепя и неправителствени организации в областта на културата с цел насърчаване на младежкото предприемачество, развитие на студентите от морските региони и подобряване благосъстоянието на децата.

ISO сертификати

Целият спектър на дейността на Celestyal в управлението на круизни кораби, включително техническо управление, управление на хотели и екипаж, както и на офиси, са сертифицирани в съответствие със стандартите ISO 9001/14001. Сертифициращият орган е DNV, която е широко призната като най-голямата и уважавана рейтингова агенция за морската индустрия.

Последвайте ни във:

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube, Pinterest

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *