Дромомания

До омайния Оман с директен полет на 26-и януари

Омайният Оман вече е на един полет разстояние
Омайният Оман вече е на един полет разстояние

 Омайният Оман! Това словосъчетание изниква в ума ми при споменаването на арабския султанат, чиито красоти незаслужено се гушат, изтласкани от бляскавите небостъргачи на Дубай в съзнанието на редовия турист.

Информираните пътешественици обаче мечтаят да посетят покрития пазар Мутрах, да се повозят на лодките доу, създадени без нито един пирон, както по времето на Синбад Мореплавателя,  да влязат в една от най-големите джамии в света „Султан Кабуз“, чиито килим е колкото три футболни игрища и да вдъхнат аромата на „Амуаж“, един от най-скъпите парфюми в света, чиито съставки влиза и българската роза дамасцена.

Омайният Оман вече е на един полет разстояние
Омайният Оман вече е на един полет разстояние

Истински любопитните приключенци пък знаят, че най-желаното място в Оман е Салала.  Блажено кътче на брега на Индийския океан с копринени пясъци, тюркоазени вълни и бухнала зеленина.

Ненапразно султанът, която а абсолютен монарх, е избрал да живее там.

Тъй като не съм стигала по-далеч от Сур и древната крепост Низва в Оман, не пропуснах да разпитам професионалният пътешественик Петър Стоянов и собственик на туристическа агенция https://luxutour.com Поинтересувах се какъв тип турист се отправя към Салала. Според него – най-добрият: елегантен, възпитан, състоятелен, осъзнат, информиран

Петър ни изненадва, че в султаната Оман гостоприемството на местните стига до там, че те с радост те канят в дома си, дори при случайно запознанство на улицата.  А в райското кътче Салала има местен сезон Кхарииф (юли, август) когато цялата природа сякаш полудява в зелено.

Омайният Оман вече е на един полет разстояние
Омайният Оман вече е на един полет разстояние

Вече разбрахме от собственика на https://luxutour.com , че Салала е различният Оман. Място, където изпушилият от работа компютърджия да рухне щастливо на плажа, любителите на ласкавия Индийски океан да се отпуснат в прегръдката му, а активно почиващите да търсят приключения.

Какви са те обаче? Ще научите като слушате Покана за пътуване на 10.12.2023 от 17 часа по програма Христо Ботев на БНР.

 Май това правило важи за всяко място, но както каза Петър Стоянов „Дали Салала е вашата дестинация в Оман можете да разберете само ако отидете“. Аз ще се пробвам в края на януари.

Можете и вие, ако резервирате на

https://luxutour.com/%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8/%D0%94%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%BE-%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%9E%D0%BC%D0%B0%D0%BD.html

За други приключения в Оман, четете тук

И тук
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *