Дромомания

Витошки минзухари цъфнаха в парламента

Витошки минзухари цъфнаха в парламента
Витошки минзухари цъфнаха в парламента

Художничката Петя Илиева потопи в багри Народното събрание с изложбата си „Цвят и енергия“

„Витошки минзухари“ е една от картините, които художничката Петя Илиева подреди в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата „Цвят и енергия“ е събрала  36 творби и е организирана по инициатива на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Част от живописните платна се представят пред публика за пръв път.

„Всяка една от картините има своя отпечатък и може би е създадена по повод щастлива емоция“, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. По думите й именно красивите чувства могат да бъдат терапия както за този, който ги пресъздава в картина, така и за онези, които ги съзерцават.

Авторът на изложбата Петя Илиева изрази надеждата, че творбите й носят едно по-ведро настроение. Днес, на границата между зимата и пролетта, хората имат нужда от енергията, които дават цветовете, добави тя.

Петя Илиева е позната с интерпретациите си на български народни мотиви и шевици. Почти няма спирка в София, която да не е декорирана с емблематични фотоси от различни държави в рамките на проекта й „Art4diplomacy“. Отново тя превърна софийски трамваи и тролейбуси в произведение на изкуството с международен характер.

Петя Илиева е показвала картините си по целия свят, затова и дипломатическият корпус почете откриването на изложбата й, заедно с депутати и общественици.

Витошки минзухари цъфнаха в парламента
Витошки минзухари цъфнаха в парламента
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *