
Австрийският шеф Готфрид Ганстерер вече майсторѝ специалитетите за бала
До откриване от на 20-я Виенски бал остават броени часове. Шеф-готвач Готфрид Ганстерер пристигна от австрийската столица и вече разопакова докараните продукти от Виена, за да започне да майсторѝ специалитетите за бала.

Отначало гостите ще хапнат салата с херинга, за да преминат към предястието с шунка от провинция Щирия, гарнирана със сърчица от артишок.

Основното ястие е агнешко каре със сос с розмарин, рагу от чушки и пюре от сладки картофи.
Десертът е лешников нуга крем с мус от дренки.

Към полунощ любителите на виното ще могат да дегустират най-новото от Винарна „Загрей„ и да опитат австрийски сирена, вурстчета виенски гулаш.
Please follow and like us: